#

Gündem

Berat Albayrak’ın istifası sonrası sessizlik sürüyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık koşullarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Saatler geçmesine rağmen hâlâ istifanın kabulüne ya da reddine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak, dün akşam saat 19.00 civarında Instagram’dan yaptığı duyuruda “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullanıldı.

Albayrak’ın istifasının kabul edilip edilmediği henüz net değil.

AK Parti’den bir çok milletvekili istifanın kabul edilmemesi yönünde taleplerini sosyal medyadan iletirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Albayrak’ın sıklıkla kullandığı Twitter hesabına ulaşılamazken Instagram hesabındaki paylaşım hâlâ yerinde duruyor.

Hesabın siber saldırı sonrasında ele geçirildiğine yönelik iddialar için de bir açıklama yapılmadı.

Ankara kulislerinde çok sayıda iddia ortaya atılırken, piyasalar istifaya ilişkin resmi bir duyuru bekliyor.

İŞTE O PAYLAŞIM

TWITTER HESABINI DONDURDU

Bakan Albayrak, Twitter hesabını ise dondurdu.

İstifanın Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilip edilmediği yönünde henüz bir bilgi yok.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK MESAJLARI GELDİ

AK Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı ”Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir.”

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ”Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz” paylaşımında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan sosyal medyadan konuyla ilgili ilk paylaşımı yapan isim oldu. Sayan, twitter hesabından ”Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var.” diye yazdı.

Ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, twitter hesabından Berat Albayrak’a destek mesajı attı. Şahin ”Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken @BeratAlbayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir.” paylaşımında bulundu.

Ağrı Belediye başkanı Savcı Sayan ”K.Denizi 3bin metre delen Akdenize demir atan Trakyada gaz Agri Erzurum’da altin rezervleri ve petrol sahaları keşfeden”enerjide ekonomide bağımsızlık”diyen birini tabiki yerli işbirlikçiler ve yabancı ağababaları hedefe koyacak Umdum Sn.Cumhurbaşkanımızın istifayı kabul etmemesi” yazdı.