#

Ekonomi

Benzin ve motorine zam geliyor

Rusya-Ukrayna savaşı, küresel enflasyon, döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma sürerken benzin ve motorin fiyatları indirim ve zamlarla değişkenlik gösteriyor. Artan döviz kuru ve petrol fiyatlarıyla akaryakıta da zam gelmeye devam ediyor. 27 Mayıs Cuma günü gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorin gurubuna zam bekleniyor.

 

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerle birlikte akaryakıt ürünlerine zam geldikçe vatandaşlarda benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

27 Mayıs Cuma günü tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam bekleniyor.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre benzin grubuna 1 lira 43 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 38 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre şu anda motorinin litre fiyatı 22,08 liradan satılıyor. Benzinin litresi ortalama 22,86 satılıyor. LPG litre fiyatı ise 11,25 lira seviyesinde satışa sunuluyor.

BENZİN 24 MOTORİN 23 LİRAYI GEÇECEK

Gelen zamla birlikte şehirlere ve akaryakıt istasyonlarına göre değişiklik göstermekle birlikte motorinin litre fiyatı 23 lira 46 kuruşa, benzinin litre fiyatı ise 24 lira 29 kuruşa çıkacak.