#

Bursa

Bayrama sayılı günler kaldı

Ramazan Bayramı için evlerde tatlı telaşlar başladı. Misafirler için özenle baklavalar hazırlanıyor. Ancak bu sene baklavanın maliyeti arttı. Fıstığın kilosu 400 lira cevizin ise 200 lira.

Tatlı Telaş Başladı

Bayram sofralarının olmazsa olmaz lezzeti baklava. Kimi bol fıstıklı tercih ediyor kimi cevizli. Birbirinden farklı lezzetler bu sene de hazırlanmaya başladı. Sadece baklava da değil, börekler, lokumlar, sarmalar hazırlanıyor.

Maliyetler arttı 

Ancak bu sene baklavanın maliyeti arttı. Ceviz ve fıstık fiyatları vatandaşları etkiledi. Geleneksel olarak hazırlanan tatlılar günler öncesinden hazırlıkları tamamlanıyor. Geçen seneye oranla dışarıdan siparişler ise azaldı. Daha çok evlerde baklava yapılıyor.

“İndirim yaptık ama talep az”

İşletme Sahibi Makbule Erol, bu sene fiyatların çok yüksek olduğunu vurguladı. Vatandaşlardan fazla talebin gelmediğini ifade etti. Bayrama yaklaşıyoruz ama siparişlerin çok az olduğunu söyledi. Satış yapabilmek için indirim yaptıklarını belirtti. Ama ona rağmen en fazla 10 tepsi sipariş aldık. Eş dostlarımızdan dahi sipariş alamadık. Herkes bu sene evde yapmaya başladı dedi.