#

Bursaspor

Basketbol’da Bursa Derbisi TOFAŞ’ın

Büyük heyecana sahne olan Bursa derbisinde TOFAŞ, ev sahibi statüsündeki Bursaspor İnfo Yatırım karşısında kritik bir galibiyet aldı. TOFAŞ, galibiyete Denmon’ın son anlardaki sayılarıyla uzandı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 25. Hafta mücadelesinde Bursa derbisinin heyecanı yaşandı.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Bursaspor İnfo Yatırım, ev sahibi statüsünde TOFAŞ’ı ağırladı.

Karşılıklı sayılar ile başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında TOFAŞ etkili bir görüntü çizdi. Obrien ve Tolga Geçim’in dış atış isabetleriyle avantaj sağlayan TOFAŞ, savunmada da dirençli durarak farkı da açtı. Homesley’nin üst üste basketleri sonrası skor 6. dakika içerisinde 3-16’ya geldi. Brown’ın sayısıyla TOFAŞ’ın serisini sona erdiren Bursaspor İnfo Yatırım, farkı 6’ya kadar indirse de periyodun son bölümünü iyi oynayan TOFAŞ, ilk periyodu da 24-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda da iyi başlayan TOFAŞ, üst üste bulduğu sayılarla aradaki farkı da açmaya başladı. Denmon ve Homesley’nin sayıları sonrası 13. dakikada farkı 15’e çıkaran TOFAŞ, 34-19’luk skor avantajı sağladı. Bursaspor İnfo Yatırım bu bölümde Brown ve Mutaf’ın sayılarıyla ayakta kalırken, 16. dakikada Tolga Geçim, üst üste sayılarıyla farkın erimesine izin vermedi. Kalan anlarda da üstünlüğünü koruyan TOFAŞ, ilk yarıyı da 51-39 önde bitirdi.

Dönüşte Hamilton’ın sayılarıyla başlayan Bursaspor İnfo Yatırım, Young Brown’ın sayılarıyla direnç sağladı. Mutaf ve Hamilton’ın da skora katkısıyla birlikte farkı tek hanelere düşüren Bursaspor İnfo Yatırım, 26. dakikada Brown’ın dış atış isabetiyle skoru 60-54’e getirerek farkı da 6’ya düşürdü. Akabinde savunma direncini yükselterek önce Mutaf akabinde ise Young’ın sayılarıyla farkı eriten Bursaspor İnfo Yatırım, Hamilton’ın sayılarıyla da 27. dakikada 61-60 öne geçti. Bu bölümde krizden Winston ve Obrien’ın dış atış isabetiyle çıkan TOFAŞ, final periyoduna da 71-68 üstün başladı.

Final periyodunda her iki ekip de başa baş bir mücadele sergiledi. Bu bölümün ilk anlarından itibaren karşılıklı sayılar görülürken, Wiley’nin smaç basketiyle TOFAŞ, 32. dakikada skoru 78-73’e getirdi. Young’ın sayılarıyla cevap veren Bursaspor İnfo Yatırım, Michineau’nun da dış isabetiyle skoru dengede tuttu. Maçta son 5 dakikaya doğru 80-80’lik eşitlikle girilirken, her iki takım da hücum fırsatlarını değerlendirdi. Zorlu randevunun son anları ise nefes kesti. Son dakikaya bir sayılık avantajla giren TOFAŞ’ta sahneye çıkan Denmon, kritik bir dış isabeti bularak bitime 42 saniye kala skoru 93-89’a getirdi. Young’ın top kaybıyla kazanma umutlarını azaltan Bursaspor İnfo Yatırım, oyunu faul ile durdurdu. Denmon, serbest atış çizgisinde hata yapmazken TOFAŞ da derbiyi 95-89 kazandı.

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın