#

Bursa

Başkan Aktaş açıklama yapıyor (CANLI YAYIN)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara temaslarının ardından Bursa’yı yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 7 konu başlığını ele aldı.

Aktaş açıklamalarında;

  1. Hepimizin bildiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın telekonferansla katıldığı Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Bu biraz küçük olmadı mı” demesi üzerine kalan 18 dönümlük araziyi de millet bahçemize katıyoruz. Bursasporumuzun hatılaralarının canlı tutulması da sağlanacak. 31 Temmuz’a kadar yıkım tamamlanmış olacak.
  2. Hanlar Bölgesi’nde yıkımlar 31 Ağustos tarihinde başlıyor.
  3. T2 hattının devamını sağlayamadık. 800 metrelik terminalde son bulan T2 hattının tamamlanmasına ilişkin 31 Ağustos 2020 itibariyle ihale süreci tamamlanmış olacak.
  4. Çelik Palas’ın arkasındaki 30-32 yıllık bina yıkılacak. Yerine Millet Bahçesi yapılacak.
  5. Doğanbey TOKİ konutları ve beraberinde Fomara’da çok hareketli nokta olan otopark kısmındaki Millet Bahçesi projesi 31 Ekim 2020 tarihine kadar ihale edilip çalışmalara başlatılacak.
  6. 31 Aralık 2020 tarihine kadar Gökdere Millet Bahçesi’nin olduğu alan. Bir yanı Yıldırım bir yanı Osmangazi ilçesini ilgilendiren bu alanda da ihalenin yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak.
  7. Osmanlı Devletinin ilk başkenti Bursa, Bey Sarayı’nın gerçek kimliğine geçmesi konusunda çalışmalarımızı başlatıyoruz. Orduevi taşınarak şehir adına önemli bir nokta oluşturulacak. Süreç ve gerekli çalışmalar başlatıldı.

Aktaş; “Bugün sizlerle 7 maddeyi paylaştım, kültür, sanat, turizm ve özellikle kentsel dönüşümle alakalı adımlarımız hızla devam edecek” dedi.

Bursa'ya Yeni Yatırımlar ve Projeler – Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yapıyor

Bursa'ya Yeni Yatırımlar ve Projeler – Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yapıyor

Line TV paylaştı: 19 Haziran 2020 Cuma
Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın