#

Bursa

Bakan Pakdemirli: Bursa’daki yangın kontrol altına alındı

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını kontrol altında. Demirci Mahallesi’ndeki çamlık alanda başlayan yangın sonrasında alevler kısa sürede büyüdü. Gökyüzünü kaplayan yoğun duman, ilçenin birçok noktasından görüldü. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karadan, 2 helikopter de havadan söndürme çalışması yaptı. Evlere sıçramaması için de önlem alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığını yaklaşık 10 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü açıkladı.

“Burası tekrar ağaçlandırılacaktır”

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Canbolat, gazetecilere yangının çıkış nedeni ve söndürme çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın helikopterleri ve Orman Bölge Müdürlüğünün bütün teknik imkanlarıyla derhal seferber olduklarını belirten Canbolat, “Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyemizin, AFAD’ımızın, Nilüfer Belediyemizin imkanlarıyla bölgedeyiz.” dedi.

Canbolat, alevlerin kısa sürede kontrol altına alınabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

“Yangını uyuşturucu bağımlısı bir kişi çıkardı”

Yangının nedenine değinen Canbolat, “Yangın bir kişi tarafından çıkarıldı, bu kişiyi de emniyet güçlerimiz aldı. Uyuşturucu bağımlısı olan bir şahıs. Kendisiyle ilgili herhangi bir terör bağlantısı da tespit edilemedi. Şu an emniyette gözetim altında.” bilgisini paylaştı.

Havadan müdahalenin 3 helikopterle sürdüğünü aktaran Canbolat, bölgeye 2 helikopterin daha sevk edileceğini bildirdi.

Yangın kontrol altına alındıktan sonra sabaha kadar soğutma çalışmalarına devam edileceğini kaydeden Vali Canbolat, “Burası orman arazisi. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi burası tekrar ağaçlandırılacaktır.” diye konuştu.

UYUŞTURUCU KULLANDIĞI APARAT ALEV ALMIŞ

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde saat 14.00 sıralarında başlayan ve kontrol altına alma çalışmalarına devam edilen yangının nedenini belirlemek için Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Yangının hemen ardından ekipler, bölgeye yakın güvenlik kameralarını inceledi. Yangının çıkış noktasında hafif ticari aracın bulunduğunu tespit eden ekipler, aracı bulmak için çalışma başlattı. Hafif ticari araç, merkez Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi mevkisinde durduruldu. Araçtaki şüpheli V.O., yangını çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

V.O.’nun emniyetteki ilk ifadesinde, ”Uyuşturucu içmek için ormanlık alana girdim. Uyuşturucuyu yaktığım aparat bir anda alev aldı. Panikle aparatı elimden atıp, olay yerinden kaçtım” dediği öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.