#

Gündem

Bakan Koca: “Bayramda il bazlı kısıtlama gelebilir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, İstanbul’da virüsün zirveyi gördüğünü ve inişe geçtiğini söyledi. Koca, bayram için de “Kurban Bayramı’na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız” dedi. Bakan Koca, okulların açılmasıyla ilgili oalrak da “Salgın seyri değişmezse okullar açılır. Salgın seyir değiştirirse uzaktan eğitim önerilebilir. ” dedi.

İstanbul zirveyi gördü, inişe geçti. İstanbul, İzmir, Sakarya ve Kocaeli’de vaka sayıları düşüşe geçti.  Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu.  Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa

Kurban Bayramı’na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız.

Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi.

(Okullardaki Covid-19 tedbirleri) 31 Ağustos’a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir. Salgın seyri değişmezse okullar açılır. Salgın seyir değiştirirse uzaktan eğitim önerilebilir.  Sırasına oturduğu ana kadar maskeli olmasını önemsiyoruz ama devamında maskeyi takma zorunluluğu olsun istemiyoruz.

(Grip aşısı) Geçen yıldan daha fazla sipariş verdik. Bu yıl için grip aşısı sorunu yaşanmayacağını söyleyebilirim.

(Almanya’nın seyahat uyarısıyla ilgili görüşmeler)Taleplerimiz doğrultusunda bazı bölgelerimizle ilgili olumlu sonuçlanacağını umuyoruz.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın