#

Gündem

Bakan Kirişçi’den çiğ süt fiyatı açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Ulusal Süt Konseyi, destekleme primi hariç çiğ sütün litre fiyatını 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca ekim-aralık dönemi için 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi de 2,5 katı artırılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline litre başına net olarak en az 9 lira geçecektir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her alanda bitkisel ve hayvansal üretim alanında çiftçiyi, üreticiyi desteklediklerini söyledi.

Uzun süredir üzerinde durulan çiğ süt fiyatıyla ilgili konuşan Bakan Kirişçi, şunları aktardı:

“Buradan tüm süt üreticilerimize ve bu sütü değerlendiren sanayicilerimize ve aradaki bütün organizasyonlara bu duyuruları yapmış olalım. Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi 14 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını çiğ süt destekleme primi hariç üreticinin elinden çıktığı fiyatı 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca ekim-aralık dönemi için 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi de 2,5 katı artırılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline litre başına net olarak en az 9 lira geçecektir.”