#

Gündem

Bahçeli’den Akşener’e ikinci kez evine dön çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, ”masa kurma teklifi ciddiyetsiz ve itibarsız” dedi. Bahçeli, Akşener’e bir kez daha ‘evine dön’ çağrısında bulundu. Bahçeli, ”Dön evine bitsin bu çile” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Meral Akşener’in güçlendirilmiş parlamenter siteme geçiş için ‘AK Parti ile İYİ parti arasında masa kurulabilir’ teklifinin ardından, Devlet Bahçeli, ”masa kurma teklifi ciddiyetsiz ve itibarsız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e tekrar ‘evine dön’ çağrısında bulunan Bahçeli, ”Dön evine bitsin bu çile” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirilerine yanıt  veren Bahçeli: “Millet kararını vermiş, perde kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin geleceğidir. Cumhur İttifakı’nı kararlılıkla devam ettireceğiz. Denizden geçtik, derede boğulmayacağız” dedi.

HDP’NİN KAPATILMASI

HDP’nin kapatılması konusunda da konuşan MHP Lideri; “HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik, bu kararımızın arkasındayız. Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

AİHM’İN DEMİRTAŞ KARARI

AİHM’in Demirtaş kararına da değinen Devlet Bahçeli; “Tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz” dedi.