#

Gündem

Atatürk dizisine engel

Atatürk dizisine lobi engeli: Türkiye’den art arda tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Amerika merkezli bir dizi/film platformunun, Ermeni lobisinin baskısıyla ‘Atatürk’ dizisini yayından kaldırmasını utanç verici bulduğunu ifade etti. Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletine saygısızlık olarak nitelendirdiği bu tutumu eleştirdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de söz konusu dizinin yayından kaldırılmasını kınadıklarını belirtti ve platformun bu kararının ağır şekilde karşılık bulacağını vurguladı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu da diziyle ilgili olarak Ermeni lobisinin baskısı ve yönlendirmesiyle yayından kaldırılma kararı alındığına dikkat çekti. Zorlu, Türkiye düşmanlarının yalan kampanyasına alet olunmamasını dilediklerini ifade ederek platforma üye olan vatandaşları üyeliklerini sonlandırmaya çağırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle, kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verdiklerini açıkladı. Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli toplumsal değer olduğunu kaydederek, basına yansıyan “Ermeni lobisi müdahalesi” iddialarının titizlikle araştırıldığını belirtti.