#

Bursa

Aracından düşürdüğü 100 bin lira Bursa’da bulundu

Bursa İznik Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir hafta içerisinde önce bir kişiyi 108 bin TL dolandırılmaktan kurtardı sonra ise Bursa-İstanbul otoyolunda seyir halindeyken aracından 100 bin TL’yi düşüren adamın parasını İznik’te buldu.

SAVCILIK KARARI ÇIKARTILDI

İlk olay fabrikada çalışan Gökhan Ateş’in başına geldi. Genç adamı telefonla arayan dolandırıcılar ikna etmeyi başararak Ateş’e bankadan 108 bin TL kredi çektirmeyi başardı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Ateş durumu İznik Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Harekete geçen ekipler ilk olarak dolandırıcıya aktarım aşamasında olan bankadaki 108 bin TL için savcılık kararı çıkarttı ve el koydurdu. Para dolandırıcıların eline geçmeden bankada kaldı.

ARACININ KAPISI AÇILINCA 100 BİN TL YOLA DÜŞTÜ

Bir diğer olay ise Bursa Doğu Gişelerinden İstanbul otoyol istikametine gitmekte olan bir iş insanının başına geldi. Aracıyla seyir halinde olan iş insanı aracının kapısının yanlışlıkla açılması nedeniyle 100 bin TL’yi yola düşürdü. Durumu daha sonra fark eden kişi emniyet ve jandarmaya durumu bildirdi. Kamera kayıtlarından para dolu çantanın İznikli bir kişi tarafından aracına konulduğu görüldü. Hemen harekete geçen İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekibi parayı alan kişinin İznik Selçuk Mahallesindeki ikametgahına gitti. Paraya hiç dokunulmamış şekilde bulundu ve sahibine teslim etti.