#

Spor

Antalyaspor’da İsrailli futbolcular maça çıkmak istemiyor

Antalyaspor’da forma giyen İsrailli futbolcular Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel’in yarın deplasmanda oynanacak Gaziantep FK maçına çıkmama kararı aldığı iddia edildi. Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel’in kararı kulübe bildirdiği ve kabul edildiği kaydedildi.

TFF, İsrail’in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli vatandaşları anmak üzere bu hafta oynanacak maçlar öncesi saygı duruşu kararı almıştı. Öte yandan federasyon, futbolcuların sahaya kollarında siyah bantla çıkacaklarını bildirmişti.

2 İsrail’li futbolcu için ‘Maça Çıkmayacaklar’ iddiası

Alınan bu karar sonrası Antalyaspor’da forma giyen 2 İsrailli futbolcu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel’in yarın oynanacak Gaziantep FK maçına çıkmama kararı aldığı iddia edildi.

Sport5’in haberine göre 2 futbolcu, Antalyaspor yönetimine kararını iletti ve kulüp bunu anlayışla karşıladı.

Kulüple görüşen iki futbolcu da müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunmak istemediklerini iletirken, yaşanan zorlu süreç nedeniyle maçta yer almak istemediklerini bildirdi. Antalyaspor, futbolcuların talebini kabul etti.

“Gelen haberler futbol oynamayı imkansızlaştırdı”

İkili adına açıklamada, “Ülkeden gelen kötü haberler, bizim için rutin olan futbol oynamayı neredeyse imkansız bir göreve dönüştürdü. Kulüp, isteğimize saygı duydu. Bunun için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

“Amacı İsrail Devleti’ni kınamak olan bir törene katılmak istemedik”

Açıklamanın devamında “Ayrıca yarınki maçta amacı İsrail Devleti’ni kınamak olan bir tören yapılacağı ve Milli Takım oyuncusu olmaktan gurur duyanlar olarak bizim katılmaya niyetimizin olmadığını kulüp başkanına ifade ettik. Kararımıza saygı duydular” denildi.

“Güzel günlerde yeni köprüler kuranlar arasında olmaya devam edeceğiz”

Son olarak, “Burada bize karşı tavırlar çok sıcak ve biz de güzel günlerde yeni köprüler kuranlar arasında olmaya devam edeceğiz. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz İsrail’deki kardeşlerimizle birlikte” açıklaması yapıldı.