#

Bursa

“Anlayış değişimi umudumuzu artırdı”

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Orta Vadeli Planın (OVP) değişim isteğini yansıtması açısından önemli olduğunu ifade ederek, “Anlayış değişimi umudumuzu artırdı” dedi.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar, seçim öncesi ekonomik anlayışla gelinen noktadaki ekonomik anlayışın tamamen farklı olduğunu ve bugünkü anlayışın işleri rayına sokmak için bir umut yarattığını kaydetti. Küçükkayalar, daha gerçekçi verilerle, gerçekçi ve çözüm odaklı bir ekonomik anlayışın sinyallerinin alındığı 3 ayın sonunda yayınlanan OVP’nin bu umudu artırdığını da kaydetti.

Küçükkayalar, faiz artırımı, enflasyon hedefinin revize edilmesi ve kur baskılama konusunda eski katılığın olmamasını, olumlu gelişmeler olarak değerlendirirken, OVP’ye de yansıyan bu anlayışın başka unsurlarla da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Küçükkayalar, iç tüketimi baskılayıp büyümeyi ihracatla yapmaya çalışan yaklaşımı doğru bulduklarını ancak bunun için ihracatın hem kur politikalarıyla hem finansa ulaşım noktasında, hem de sektörlere göre belirlenecek diğer yardım paketleriyle desteklenmesinin şart olduğunu belirtti.

Küçükkayalar, faiz artırımın sürmesi gerektiğini belirtirken, “Enflasyon gerçeklerine dayanan faiz artışı, ekonomik gerçeklerimize de uygun olur” dedi.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar, “OVP ile atılan adım ekonominin bir program disiplini içinde çalışması ve öngörülebilirlik açısından önemli. Daha önce ekonomik programlarda yaşanan sapmalar bu kez olmamalı. Kamunun tasarruf politikalarını nasıl gerçekleştireceğini kısa zamanda görmek programın tutarlılığı için de önemli” diye konuştu.

OVP’de yapısal reformlar içinde yer alan sanayi politikaları ile eğitim-istihdam politikaları arasında bir ilişki kurulmasını çok olumlu bulduklarını da kaydeden Küçükkayalar, “İş dünyamızın iş gücü ihtiyacı hat safhada. Bu yaklaşımın bunu da çözmesini umuyoruz” dedi.

Küçükkayalar, son olarak, Orta Vadeli Plan için gerekli olan uygun politika adımlarının zamanında ve şeffaf bir biçimde atılmasının, kurumlar arasında etkin koordinasyonun sağlanmasının ve programın sürdürülebilir kılınmasının da çok önemli olduğunu kaydetti.