#

Ekonomi

Akaryakıta çifte indirim sonrası çifte zam

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle sürekli değişkenlik gösteriyor. Akaryakıtta 3 Eylül’de motorine gelen 2,41 TL, benzine gelen 1,51 TL indirimin ardından 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni zam geldi.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketli birlikte akaryakıt fiyatları sürekli değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

3 Eylül Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 51 kuruş, motorin grubunda 2 lira 41 kuruş fiyat indirimi geldi. İndirim pompa fiyatlarına yansıdı. Ancak çifte indirimin ardından 24 saat geçmeden benzin ve motorine bir zam haberi gelmişti. 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş, motorinde 69 kuruş zam beklendiği bildirilmişti.

Zam pompa fiyatlarına yansıdı. Son tabloya göre ortalama güncel akaryakıt fiyatlarında motorin 25,19 TL’den benzin ise 19,21 TL’den satılıyor.