#

Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten istifa açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik yaptığı açıklamada MYK gündemine ilişkin notları paylaşırken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Basın mensuplarının sorularını yöneltmesiyle ilk gelen soru olan Berat Albayrak’ın istifası oldu.

Gazetecilerin Berat Albayrak’ın istifa etmesinin üzerinde 24 saat geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı kabul edip etmediğine ilişkin sorularına Sözcü Çelik;

“MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır.

Bu MYK’nın konusu olan bir konu değil, kabine ile ilgili bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde paylaşacaktır. Tabii ki bir devlet krizine dair bir durum yok. Bir devlet krizinden bahsedilecek şekilde herhangi bir noktada tıkanma ve aksama söz konusu değildir. Türkiye’nin yönetilmesinden, hak ve menfaatlerinin korunmasına kadar devam etmektedir.” 

Sözcü Çelik’in açıklamasından öne çıkan diğer başlıklar:

İZMİR’İ VURAN DEPREM

İzmir depremini yakından takip ediyoruz. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, hepsine allahtan rahmet diliyoruz. İzmir’deki yaraları sarma noktasında bir kere daha birlik olduk. Ekiplerimiz, büyük fedakarlıkta bulundu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için de birçok ekip devreye girdi. Yaraların sarılması için önemli bir kaynak aktarıldı.

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz Şuşa’nın işgalden kurtarılmasıdır. Azerbaycan’ın toprakları Ermenistan’ın işgalinden tek tek kurtarılıyor.

FRANDA’DAKİ İSLAM KARŞITLIĞI

Fransa’daki yönetememe problemini kapatmak için Türkiye karşıtlığı gibi bir tavra giriliyor. Fransa’daki insan hakları kullanımının Macron yönetimi ile kötüye gittiğini görüyoruz.

Yarın 10 Kasım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz. Geçmişteki zor mücadelenin hepimize örnek olmasını bir kez daha tazeliyoruz.