#

Bursa

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Bursa’da

Ak parti genel başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bursa’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik yönden güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye ele güne muhtaç, dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi. İlk olarak AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Kurtulmuş’a, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekilleri eşlik etti. AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Bursa’da olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bursa her zaman en yoğun çalışmaları gerçekleştiren teşkilatımızdır. 2023 seçimlerinde de hayati rol oynayacaktır.

Ayşe Nur BÜYÜKHAN – Sedat YOĞURTÇU / Line TV

‘HER ALANDA MUKTEDİR OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Gündemin birinci maddesi Rusya-Ukrayna Savaşı. Çok sayıda sivil ölüm gerçekleşti. Bu iki ülke arasında bir savaş değil, dünyadaki güç savaşının bir yansıması.

Su, enerji, gıda kriziyle birlikte siber güvenlik yeni dönemde öne çıkan başlıklar olacak. Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakta durmasından başka çare yoktur. Yeniden büyük Türkiye idealine sahip çıkmaktan başka yolumuz yoktur. Türkiye ele güne muhtaç bir ülke asla olamaz. Her alan muktedir olmaktan başka çare yoktur.

Kurtulmuş, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik yönden güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye ele güne muhtaç, dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir” dedi.

‘UKRAYNA SAVAŞI GÜÇ MÜCADELESİNİN YANSIMASI’
Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Dünyanın bütün ülkelerinde gündemin birinci maddesi, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştır. Ne yazık ki sivil ölümlerin devam ettiği haberlerini alıyoruz. Güç mücadelesinin yansımalarından biridir. Bu kriz sadece tek başına bir sebep değildir. Bu rekabetlerin sonucu ortaya çıkmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bunların yaşanacağını düşünüyoruz. Su, enerji ve gıda krizleri bizleri beklemektedir. Bunlara bir de son zamanlarda siber güvenlik alanlarını katmamız gerekiyor. Bu savaş bütün dünyayı ilgilendirmektedir. Bu savaş ile Türkiye olarak bizim de ders çıkarmamız gerekiyor. Türkiye´nin ayakta durmaktan başka şansı yoktur.

Numan Kurtulmuş ayrıca BM güvenlik konseyini de göçmenler konusunda eleştirerek ‘çifte standart uyguluyor iki yüzlülük yapılıyor’ dedi.