#

Bursa

AK Parti Bursa kurmayları Yenişehir için bir araya geliyor

AK Parti Bursa Kurmayları Bursa’nın Yenişehir ilçesinin gidişatına yön verecek önemli proje için bir araya geliyor.

Yeni şehir için önemli toplantı

Son yıllarda Hükümet tarafından Yenişehir’e kazandırılan hizmetlere,  önemli bir hizmet daha kazandırılmak için çalışmalar başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Yenişehir ilçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, “ Havası suyu toprağı ve konumu ile ülkemizin en önemli merkezlerinden olan ilçemiz gelişmeye devam ediyor. Hızlı tren ve Bilecik otoyol çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Havaalanının ilçede bulunması yolcu ve yük taşımacılığı açısından önemli bir yer teşkil ediyor.

Bu hafta AK Bursa İl Başkanımız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bursa Milletvekillerimiz ile ilçemiz adına çok önemli bir toplantı yapacağız. Önemli gelişmeler var. Yenişehir Türkiye’nin tarım merkezlerinden birisi bu topraklarda her türlü yetişiyor. Bu üzerinde çalıştığımız projenin hayata geçmesi ilçenin geleceği adına büyük önem taşıyor. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu

Yenişehir’in en büyük eksiğini başkanlara sorduk

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan Siyasi ilçe başkanları, oda başkanları ve muhtarlar derneği başkanına sorduk. Sizce Yenişehir’in en büyük eksiği ve beklentileriniz nelerdir?

İşte Yenişehir’deki Başkanların ağzından ilçedeki en büyük eksiklikler ve beklentiler.

   AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, “ İlçemizde otopark sorunu bulunuyor. Gençlerimizi işe sokmak yerine onların kendi işlerini açmalarına yardımcı olmak için yerelde ve genelde destek olmalıyız. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz ve her şeyimizdir” dedi.

    MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren, “ İlçemizde en büyük eksiklik kooperatifleşme modeline geçememiş olmamız. Bu eksikliği gideremediğimiz için çiftçimiz serbest piyasa içinde sıkıntı yaşıyor. Birlik beraberlik olmamız şart ilçe olarak üstesinden gelemeyeceğimiz aşamayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

    CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, “ Yaşanan sorunlardan dolayı ilçemizdeki çiftinin emekli olamaması ve pahalılık ekonomik sıkıntılar ” dedi.

    MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren, “ Aramamıza ve ilçe başkan vekiline haber bırakmamıza rağmen ulaşamadık.

   İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, “ Yenişehir’in çözülemeyecek sorunu yok, sadece liyakatli yöneticilere ihtiyacı var” dedi.

    Yeniden Refah Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Ümit Yılgın, “ Yenişehir’in otopark sorunu bulunuyor. En büyük sorun birlik beraberlik olmamasıdır. İlçenin ilk önce birlik beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

    Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Adem Beyazıt, “ Ekmek zammı ve başıboş okul ve site çevrelerde bulunan hayvanlara barınak yapılamaması ciddi bir sorundur” dedi.

     DEVA Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Çetin Şen, “ Yenişehir tarım şehridir. Fakat bir tarım politikası yok. Bizce öncelikle bu konu çözülmelidir.

     Zafer Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Meryem Can, “ Yenişehirli vatandaşlarımızın öncelikli iki sorunu bulunuyor. İlki otopark sorunu diğeri ise Yenişehir İnegöl yoludur” dedi.

     Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “ Nüfusunun yüzde sekseni tarımla uğraşan ilçemizde, tarımsal sanayi olmaması bizim en büyük eksiğimizdir. Çiftçimizin önünü açacak en önemli proje budur” dedi.

     Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, “ Yenişehirlilik lobisi Bursa’da Ankara’da ve ilçede ne yazık ki yok. Dünya’nın en şanslı en bereketli toprakları olan ilçemizde tarımsal sanayi bulunmuyor” dedi.

    Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Aydın, “ Çok Şanslı bir ilçede yaşıyoruz. Fakat bizim en büyük sorunumuz Birlik beraberliğimizin olmamasıdır. Hepimizin herkesin ortak paydası Yenişehir’dir. Eğer bizler ilçe olarak kenetlenirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur” dedi.

    Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin, “ İlçemizin en büyük eksiği sorunu birlik beraberlik olunmamasıdır. Eğer biz Yenişehir için birleşirsek bu ilçede yapılamayacak iş çözülemeyecek sorun kalmaz” dedi.