#

Bursa

AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programı

Türkiye’de gözler 14 Mayıs’a çevrildi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili Genel seçimleri için partilerde çalışmalar sürerken Ak Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programına yoğun katılım gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ,Ak Parti belediye başkanları , AK Parti 28. Dönem Milletvekili adayları, il, ilçe başkan ve yöneticileri kadın ve gençlik kolu başkanları ve basın mensupları katılım gösterdi.

Bayram programı istiklal marşının okunması ile başladı 

Konuşmalara geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bayram mesajı videowall da yansıtılarak izletildi.
Erdoğan depremzedelere toplam 650bim yeni yuva yapmayı planlıyoruz seçimleri tamamladıktan sonra deprem bölgesinin imarını kesintisiz sürdüreceğiz son bir kaç ayda yaşananlar ışığında milletimizin yeniden en isabetli kararlar vereceğini biliyoruz .Türkiye yüzyılı vizyonumuza sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ederim bayrağınızı kutlarım dedi.

Bayramlaşma programında ilk sözü Bursa il başkanı Davut Gürkan aldı Gürkan konuşmasına depremzede vatandaşların bayrağını kutlayarak başladı ve şunları kaydetti:

Bu Bayram Buruk bir acı içerisindeyiz 13milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Bugün bu vatandaşlarımız bayramlarını evinde kutlayıp yakınlarıyla birlikte bu sevinci yaşayamadılar. Bizler Bursa’da ağırladığımız afetzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak yanlarında olmaya gayret ettik.

Nifak İttifakı ne yaparsak yapalım bunları yok sayıyor

Tabi ki önümüzde çok önemli bir seçim var bu seçim öyle bir seçim ki bir tarafta devletini kalkındırmak için kendini siper etmiş bir teşkilat var diğer tarafta nifak ittifakı var biz ne yaparsak yapalım bunları yok sayan bir anlayış var. Biz 20yılda 100 yıllık inşaa yaptık ama bunlar yok sayılıyor ama biliyoruz ki şu ana kadar yapılan projelere ne bir ilave ne bir öneri gelmiştir. 20yıllık iktidar sürecimizde bu şehir hastaneleri yapılmasa biz pandemiyi nasıl atlatırdık. Marmara rayından Osmangazi köprüsüne kadar bunları yok saysak halimiz ne olur. Ak Parti iktidarından sonra hepimizin konforu sağlanmıştır .Bundan sonraki süreç içinde yapmamız gereken şey bunları vatandaşlarımıza anlatmaktır. Sadece Cumhurbaşkanımızın yaptığı açılışları görünce şaşkınlık içerisinde kalıyoruz .Önümüzdeki bu seçim yarışını en güzel şekliyle cumhurbaşkanımıza takdim etmek için azim ve gayretle çalışacağız .

Bursa Büyükşehir başkanı Alinur Aktaş’ta bayramlaşma töreninde konuşma gerçekleştirdi

Aktaş Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar olduğunu söyleyerek buruk bir bayram yaşadığını ifade etti Aktaş şunları kaydetti:
Birileri masaya oturup kalkarken pazarlıklar yaparken o bölgeyi dert etmiş siyasilerle işimizi yapıyoruz. Gaziantep Nur Dağı ve İshaliyede ve Hatay’ın Farklı noktalarında çöpte topladık ilaçlamada yaptık konteyner kentte yaptık hala bu çalışmalarımız devam ediyor bursa her yerd .

Birilerinin tek derdi Cumhurbaşkanımızı devirmek 

Bölgede hayatı normale döndürmek için bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Sadece Hatay’da Cumhurbaşkanımızı Milliyetçi Hareket Par Devlet Bahçeli’yi Erbakanı defalarca deprem bölgesinde gördüm. Birilerinin sadece tek hedefi cumhurbaşkanımızı devirmek .Onlar bu dönemde sadece bu işlerle uğraştılar. Özellikle şunu belirtelim Bursa’mızı ihla ve inşaa hususunda 17 ilçemizde altyapı spor kültür sanat eğitim gibi bir sürü konuda faaliyetlerimiz var ilçe belediyelerimizin onlarca devam eden projeleri var. 4 sene oldu biz seçileli CHP tarafından anlatılacak hiç bir proje yok. Bu millet bu kadroları biliyor 22gün kaldı. Pazartesi cumhurbaşkanımızı temel atmada ağırladıktan sonra seçim çalışmaları için sahada olup bu gerçekle uğraşıyorlar. Hepinizin bayrağını kutlarım…


Hakan Çavuşoğluda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın hizmet aşkıyla işlerini yaptığını söylersek şunları kaydetti:

Ak partiyi ayıran ön önemli özelliklerden bir tanesi millet aşkıdır bunun somut halini cumhurbaşkanımızda görüyoruz hizmet üstüne hizmet yaparak çalışma aşkına devam ediyor. Ak Parti bizim partimiz 2001 yılından beri büyük dönüşümlerin altına imza atmıştır.çok önemli bir seçime gidiyoruz. Şimdi Türkiye yüzyılı olarak ifade edilen yeni bir Türkiye’nin adımını atmak için çalışıyoruz bize düşen çalışmaktır.

Ayhan Salman ise konuşmasının başında depremzede vatandaşların bayrağını kutladı ve şunları kaydetti:

Yaşadığımız deprem felaketiyle bu ramazanı buruk karşıladık. izler depremzedelerimizin bölgedeki dertlerini dinledik ve çalışmaya devam ediyoruz biz taklit eden değil yapan özendiren bir partiyiz. Birliğimiz ve beraberliğimiz için tek millet demeye tek bayrak demeye tek vatan demeye Türkiye cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için tek devlet demeye devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak Bursamız için ülkemiz için çalışacağız bu süreçte her birinizin desteğine ve duasına ihtiyacımız var seçimlerde hep birlikte sahada çalışmalıyız girilmedik gönül bırakmamalıyız.

Sanayi ve teknoloji bakanı Varank Bayram konuşmasında katılım gösteren tüm vatandaşlara teşekkürünü sunarak şunları kaydetti

Bugün partimizin ilk kuruluşundan itibaren bu harekete omuz vermiş çok değerli arkadaşlarımız var son dönemde TBMM de en güzel şekilde hizmet etmiş ama bayrağını başka arkadaşlara teslim eden milletvekili arkadaşlarımız var aynı samimiyetle yeniden buraya geliyorlar ,bunu dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz bizim davamız Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma sevdasıdır.

Bugün bayram ama biz iki gündür bu bayramda bu şehirde yaşayan depremzede arkadaşlarımızla bayramlaştık onlarla kahvaltı programı yaparken şunu düşündüm annesini çoluğunu çocuğunu bırakmış bizimle gezen arkadaşlarımız var bizler çıkar için değil halka hizmet hakka hizmet ederek çalışıyoruz.

“Seni öyle bir göndereceğiz ki tüm bayramları annen ve babanla geçireceksin”

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Hataydaymış şöyle demiş “54 yaşındayım ilk kez annem babam olmadan bayram geçiriyorum “Eğer bu görevi yapıyorsanız 54 yaşına gelene kadar anne babanızı görmeden bir bayram geçirmemişseniz yan gelip yatıyormuşsunuzdur. Şimdi aklın başına gelmiş ama bu senin anneniz babasız son bayramın olacak biz seni öyle bir göndereceğiz ki bundan sonra hep annen babanla olacaksın.

Son olarak Genel başkan yardımcısı Efkan Ala da konuşmasına başta depremzede vatandaşlar olmak üzere tüm Türkiye’nin bayramını kutlayarak başladı şunları söyledi :

Etrafımızda Irak 20 yıldır toparlanamıyor Suriye 10yıldır yanıyor yanıbaşımızdaki Ukrayna ve Rusya savaş eşiğinde. Etrafımızda olup biteni dünyada gidişat kadar değerlendirmek lazım diyerek Türkiye’yi çevreleyen terör tehdidine dikkat çekti. Savunma sanayide tarih yazdıklarınıda sözlerine ekledi.