#

Bursa

Ahmet Davutoğlu: “Para basıp asgari ücret artırılmaz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İnegöl İlçe Binası açılışı için İnegöl’e geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi programa katılmak için Bursa’nın İnegöl ilçesine geldi.

Davutoğlu’na; Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük, partisinin İl Başkanı Alparslan Yıldız ile partililer eşlik etti.

Burada konuşan Davutoğlu;

“Erdoğan her hafta bir müjde açıklasa da açlık sınırını unutuyor. Geçen sene asgari ücret 2 bin 850 lira iken açlık sınırı 3 bin 50 liraydı. Hemen hemen aynıydı. Bu sene asgari ücret 5 bin 500 lira, açlık sınırı 7 bin 500 lira. Yani asgari ücret alan açlık sınırının altında yaşıyor. Yılbaşında seçim için para basıp asgari ücreti artıracağız diyor. Para basarak asgari ücreti artırsan 3 ay sonra asgari ücret yine yetmez hale gelir.” dedi.

Konuşmasına devam eden Davutoğlu; “Esnaf ve çitftçi bu kadar dertliyken, bir grup hiç bir şey üretmeden evde ense yaparak para kazanıyor. Peki nasıl? Güya faize savaş açan sayın Erdoğan, faizin en katmerlisini dinimizi de istismar ederek, neredeyse her bir evi faizli yapacak şekilde ‘Kur Korumalı Mevduat’ diye bir şey çıkardı. Yani siz parayı bankaya yatırıyorsunuz, hiç bir şey üretmiyorsunuz, oturup o parayla faizini alıyor, üstüne bir de dolar farkını alıyor ve servetinize servet katıyorsunuz.  10 ayda hazineden buraya 85 milyar lira aktarıldı.  Peki bu adamlar kim? Faiz baronları. O da yetmedi bu adamlara 110 milyar lira da Merkez Bankası’ndan kaynak aktarıldı. Etti mi size 195-200 milyar lira. Yıl sonuna kadar 290 milyar lira sizin bizim cebimizden bu faizcilere aktarılacak. Bu ne demek? Buradaki çiftçilerin, esnafın, ev hanımının cebinden 3 bin 500 lira 1 yıl içinde bu faiz baronlarına aktarıldı. Millet fakirse sömürüldüğü için fakirdir. Kim sömürüyor ? Bu faiz baronları, imar baronları, uyuşturucu baronları sömürüyor” ifadelerine yer verdi.

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde maden ocağında meydana gelen patlamaya da değinen Davutoğlu; “Madencimiz şehit olur, Cumhurbaşkanı çıkar der ki; “Kader planımız var”.  Bu millet kadere inanır ama senin inandığın gibi değil sayın Erdoğan. Dinimizi istismar ederek, maden şehitlerimize orda olan ihmalleri örtemezsiniz” dedi.