#

Ekonomi

AGİ’de yeni gelişme! Erdoğan bakanlarla bir araya gelecek

Asgari geçim indirimiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar toplantısı sonrası Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’yla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşecek.

Görüşmede, asgari vergi muafiyetinin genişletilmesi konusu ele alınacak.

AGİ 2022 YILINDA NE KADAR?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2022 asgari ücret miktarı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Yeni asgari ücrete göre en düşük AGİ ödemesi 2022 yılında 402 liraya çıkacak. Ancak artık AGİ’den asgari ücret ile çalışanlar yararlanamayacak. Asgari ücret üzerinden maaş alan çalışanlara ise vergi kesilmesi dvam edeceği için, medeni durum ve çocuk sayısına göre AGİ ödemesi devam edecek.

KİMLER AGİ ALACAK?

AK Parti’nin asgari geçim indirimini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Meclis’e sunulan yasa teklifine göre, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi sadece asgari ücretin brüt tutarını aşmayanların ücretler için kaldırılacak. Buna göre ‘asgari ücretli olarak çalışanların’ ücretleri gelir ve damga vergilerinden istisna tutulacak.

Asgari ücret üzerindeki vergi kalkacağı için AGİ ödenmeyecek. Asgari ücretin üzerinde maaş alanlardan yine Gelir Vergisi ve Damga Vergisi kesilmeye devam edilecek. Bu çalışanlara medeni durum ve çocuk sayısına göre AGİ ödenecek.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın