Firarinin saklandığı ev belirlendi
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından aranan ve cezaevi firarisi olduğu belirtilen Mehmet Şirin D.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Ekiplerin araştırmaları sonucunda firarinin Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’ndeki bir evde saklandığı tespit edildi. Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon düzenlendi.
Polise ateş açıp el bombasının pimini çekti
Operasyon sırasında polis ekiplerini fark eden Mehmet Şirin D.’nin pencereden dışarı doğru ateş açarak teslim olmaya direndiği belirtildi.
Şüphelinin daha sonra el bombasını göstererek pimini çekmesi üzerine bölgeye terörle mücadele, özel harekat, bomba imha uzmanları ve çok sayıda asayiş ekibi sevk edildi.

Yaklaşık bir saat sonra yakalandı
Polis ekiplerinin yaklaşık bir saat süren ikna çalışmalarının ardından Mehmet Şirin D., özel harekat polisleri tarafından yakalandı.
Pimi çekilmiş el bombası da bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi.
Gözaltına alınan şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.
Operasyon anları kamerada
Şüphelinin yakalanması için bölgede alınan güvenlik önlemleri ile özel harekat polislerinin gerçekleştirdiği operasyon anları çevredeki kameralar tarafından kaydedildi.








