Berke Özer yeniden milli takım kadrosunda
Vincenzo Montella döneminde yaşanan anlaşmazlığın ardından milli takımdan uzak kalan Berke Özer, Sergen Yalçın’ın açıkladığı aday kadroya dahil edildi.
Daha önce Berke Özer’i yeniden milli takıma kazandırmak için görüşme yapacağını belirten Yalçın, Kafa Sports YouTube kanalında yaptığı açıklamada, genç kalecinin yeniden kadroya çağrılabileceğini söylemişti.
Yalçın, Berke Özer hakkında, “Konuşacağım Berke’yle. Gelecek tabii ki, neden gelmesin? Bir sorun çıkmaz. Bunlar bizim evladımız, gereken konuşmayı yaparız. Özür dilemesi gereken bir şey varsa, özür diler. Çözeriz” ifadelerini kullanmıştı.
Sergen Yalçın: Berke milli takıma gelmek için can atıyor
Aday kadronun açıklanmasının ardından Berke Özer’in durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Sergen Yalçın, genç kaleciyle ilgili olumlu mesaj verdi.
Yalçın, “Problemler yaşanabilir, bunlar genç çocuklar. Berke milli takıma gelmek için can atıyor. Berke’yle kimsenin sorunu olduğunu düşünmüyorum. Kadromuzda olacak” sözleriyle kalecinin kadroya dahil edileceğini açıklamıştı.
İşte A Milli Takım’ın 26 kişilik aday kadrosu
Sergen Yalçın’ın Belçika ve Fransa karşılaşmaları için belirlediği 26 kişilik aday kadroda şu futbolcular yer aldı:
Kaleciler: Berke Özer, Ersin Destanoğlu, Serhat Öztaşdelen, Uğurcan Çakır.
Defans: Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Emirhan Topçu, Eren Elmalı, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Mustafa Eskihellaç, Ozan Kabak, Zeki Çelik.
Orta saha: Can Uzun, Arda Güler, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Aral Şimşir, İsmail Yüksek, Salih Özcan.
Hücum: Barış Alper Yılmaz, Enes Ünal, Deniz Gül, İlhan Fakılı, Oğuz Aydın, Yunus Akgün.
İlk maç Belçika ile oynanacak
A Milli Takım, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’taki kasım ayı programında ilk olarak 12 Kasım Perşembe günü Belçika ile karşılaşacak. İzmir’de oynanacak mücadelede ay-yıldızlı ekip, rakibini konuk edecek.
Türkiye, ikinci maçında ise 15 Kasım Pazar günü deplasmanda Fransa ile karşı karşıya gelecek.
Altay Bayındır, Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can kadroda yok
Sergen Yalçın’ın aday kadro tercihlerinde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Altay Bayındır, Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin liste dışında kalması oldu.
Son milli takım kadrosunda yer almasına rağmen Belçika ve Fransa maçları için açıklanan listeye alınmayan 9 futbolcu şöyle:
- Altay Bayındır
- Okan Kocuk
- Adil Demirbağ
- Samet Akaydin
- Bartuğ Elmaz
- Demir Ege Tıknaz
- Melih Kabasakal
- İrfan Can Kahveci
- Kerem Aktürkoğlu








