#

Spor

A Milli Futbolcu Umut Nayir: “Hedefimiz 3 puan”

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü maçında deplasmanda Letonya ile karşı karşıya gelecek A Milli Takım’da Milli Futbolcu Umut Nayir karşılaşmanın oynanacağı Skonto Stadı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Umut Nayir: “Ben hazırım”
Milli futbolcu Umut Nayir ise maça hazır olduklarını ve yarın iyi bir sonuçla sahadan ayrılacaklarına inandıklarını söyledi. Umut, “Enes Ünal ve Cenk Tosun’un yokluğunda gözler üzerinde olacak. Baskı hissediyor musun?” sorusuna, “Forvetin kendinden getirdiği bir durum baskı unsurudur. En göz önündeki mevki olarak bakılır ve herkes doğal olarak sizden gol atmanızı bekler. Enes ve Cenk gibi önemli oyuncuların olmaması, benim ve diğer arkadaşlarımız için fırsat olacaktır. Kime rol düşerse düşsün milli takıma çağırıldıysak, biz buna layık olduğumuzu ve bunu yapabileceğimize inandıkları için çağırıldığımızı düşünüyorum. Ben bir problem olarak görmüyorum, kendi adıma da böyle ortamlarda daha keyif aldığımı söyleyebilirim” yanıtını verdi.

“Fizik kalitesi yüksek bir takım”
Letonya karşılaşmasını da değerlendiren milli futbolcu, “Tarihimizde Letonya ile çok karşılaştık, fizik kalitesi yüksek bir takım. Birçok takım birçok ülke savunma anlamında kompakt oynamaya başladı. Bizim açımızdan böyle maçlar daha önce çok pişmanlığını yaşadığımız, puan kaybettiğimiz birçok an yaşadık. Bizim bakış açımız, buraya favori geldiysek bu işin üstesinden gelebilmek. Doğru oyun anlayışı ve konsantrasyonla sahaya çıkarsak bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Daha önce sıkıntı yaşadığımız anlarda belki hafife almamız problem yaşattı. Burada lanet diyebileceğimiz şeyi son maçta Burak ağabeyin golüyle kırdığımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.