Line Haber
CANLI İZLE PİYASA Radioline.fm
Bursa 11°C İstanbul 18°C Ankara 21°C İzmir 15°C 16/10/2026 05:06
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
Line Haber
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle

Astronot ve kozmonotlar GUHEM’e hayran kaldı

— Bilim, Bursa, Türkiye
A A
Astronot ve kozmonotlar GUHEM’e hayran kaldı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPaylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde hayata geçirdiği GUHEM ile iş dünyası için referans eğitim merkezi olarak kente kazandırdığı Bursa Business School’un ev sahipliğinde 70 astronot ve kozmonot Bursalı uzay ve havacılık tutkunları ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Mimari yapısı ve teknik düzenekleriyle Bursa’nın sembol eserlerinden biri olan GUHEM’i ziyaret eden astronotlar, ilk olarak girişte anı duvarında sergilenen fotoğraflarını imzaladılar. Merkezde gençlerle bir araya gelerek uzay deneyimlerini paylaşan astronot ve kozmonotlar, 150’den fazla interaktif düzeneği ve uçuş simülatörlerini test ederken, başta uzay inovasyon ve havacılık olmak üzere merkezdeki laboratuvarları da yakından inceledi.

Astronot ve kozmonotlar merkezle ilgili yaptıkları yorumlarında GUHEM’e övgüler yağdırdı. Axiom Mission 1 adlı özel astronot görevine seçilerek Uluslararası Uzay İstasyonu´na (ISS) giden Astronot Eytan Stibbe, GUHEM’in olağanüstü bir merkez olduğunu söyledi. GUHEM’in her yaştan insan için ilham verici bir yer olduğunu belirten Stibbe, “Daha önce, dünyanın hiçbir yerinde böyle güzel bir merkez görmemiştim. Belki ABD Houston’daki merkezle GUHEM’i kıyaslayabiliriz. Gerçekten heyecan verici.” dedi. Türkiye’nin uzay misyonuna ilişkin görüşlerini de paylaşan Stibbe, “Gelecek yılın başında Türkiye, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kendi astronotlarını gönderecek. Bu deneyim bu ülkedeki herkes için ilham verici olacak. ABD, Kanada, Rusya ve Çin gibi dünyanın birçok ülkesinden geldiğimiz Bursa’da bu heyecanı bizler de paylaşıyoruz” diye konuştu.
Uzayda 204 gün kalarak Avrupa tarihine geçen Hollandalı Astronot Andre Kuipers, Türkiye’nin uzay ailesinin bir üyesi olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bursa’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten Kuipers, “Bütün hafta boyunca uluslararası alanda uzayda yaşanan gelişmeleri konuşacağız. Şu anda da GUHEM’deyiz. Hem havacılık hem de uzay katı oldukça etkileyici. Yeni nesilleri bilim ve teknolojiye yönlendirmek için bu merkezler çok önemli. GUHEM’in tüm dünya için örnek bir merkez olduğunu söyleyebilirim. Gelecekte dünyayı uzaydan görecek olanlar bugün bu merkezde yürüyen çocuklar olacaktır” dedi.

GUHEM ziyareti çerçevesinde Apollo 9 misyonunda görev alan ABD’li Astronot Rusty Schweickart ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın 50 yılı aşkın bir süreden sonra Ay’a yapılacak ilk insanlı yolculuk Artemis 2 misyonu için görevlendirdiği astronotlardan Victor Glover, GUHEM’deki ay simülasyonunu birlikte deneyimledi. İki astronot birlikte yaptığı açıklamada GUHEM’e hayran kaldıklarını dile getirdi. Bursa’da GUHEM’i gezme şansı bulduğu için memnun olduğunu ifade eden Glover, “Burası gerçekten çok etkileyici. Buradaki uygulamalı aktiviteleri deneyimlemek benim gibi büyük çocukları da heyecanlandırıyor. Buradaki sistemleri kullanmak, uygulamak gerçek öğrenmeyi sağlıyor. Buradaki deneyim sayesinde çocuklar daha fazlasını öğrenmek için motive oluyor. Çok özel bir merkez. Burayı gördüğüm için mutluyum” şeklinde konuştu.
Apollo 9 misyonunda görev alan ABD’li Astronot Rusty Schweickart ise GUHEM’i “World Class” bir merkez olarak nitelendirdi. Merkez için “gördüğüm en iyisi” diyen Schweickart, “Özellikle çocuklar için heyecan verici bir yer. Uygulamalı aktiviteler eğlenceli olmasının yanında çocukların uzay ve havacılık konusunda ana fikri almasını da sağlıyor” dedi.

1984 yılında uzaya giden ilk anne astronot olan Anna Lee Fisher, GUHEM’in yeni nesle ilham veren harika bir merkez olduğunu vurguladı. Astronot Fisher, “Buraya gelen gençler, uzay alanında geçmişte yapılanları öğrenerek, gelecekte başarabileceklerine dair cesaret kazanacak. Ben, uzaya giden ilk Amerikalı Alan Shepard’ı gördüğümde astronot olmaya karar verdim ve uzaya giden ilk anne olmayı başardım. Kadınlara neleri başarabileceklerini gösterdiğim için gururluyum” diye konuştu.

Kanada eski Genel Valisi Astronot Julie Payette ise merkezin gençlerin uzay ve havacılıkla tanışması için önemli bir başlangıç noktası olduğunu belirterek, “Burada sadece simülatörler değil uçuşla alakalı interaktif birçok düzenek bulunuyor. Buraya gelen gençler bu alanda kariyer yapmaya yönelecektir. Yakında Türk astronotların da uzay yolculuğu gerçekleşecek. Bu sadece bir başlangıç. Gelecekte eminim bu adımları takip edenler olacak” ifadelerini kullandı.

NASA’da görev yapan Dr. Umut Yıldız, BTSO’nun uzay ve havacılık alanında 10 yıl önce hayal ettiği vizyonunu GUHEM ile taçlandırdığını belirterek, “BTSO’nun 10 yıl önce bir hayali vardı. Bu hayalin en önemli çıktılarından birisi GUHEM. Burası devasa bir merkez. Uzaya dair her şeyi burada bulabiliyorsunuz. Özellikle çocuklarımızın burada motivasyon alabilecekleri ve gelecekte kendilerine kariyer haritası çizecekleri bir yer oldu. Türkiye’deki her gencin, her insanın buraya gelmesini öneriyorum. BTSO’nun bir mottosu var; ‘Kendine İnan Ülkene Güven.’ Hem kendimize güveniyoruz hem ülkemize inanıyoruz. Biz hem dünyada hem uzayda yer edineceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin İlk Gökmen Adayı Alper Gezeravcı, GUHEM’in dünya ölçeğinde bir merkez olduğunu ifade ederek, “GUHEM çocuklarımıza ilham sağlayan vizyoner bir proje. Yıllar öncesinde bu vizyonu ortaya koyarak emsali olmayan böyle bir çalışmayı sadece Bursa özelinde değil tüm Türkiye’nin çocuklarına armağan eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve değerli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Gökmen Adayı Tuva Cihangir Atasever ise, GUHEM’in Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Yurt dışında GUHEM benzeri yerlere gittikleri zaman çocukların bu konseptteki yerlere yoğun ilgi gösterdiklerini gözlemlediğini söyleyen Atasever, “BTSO’nun ortaya koyduğu vizyon, yalnızca Bursa’nın değil Türkiye’nin tamamının geleceği için çok önemli. Burada olmak bizim için büyük bir gurur. GUHEM’e benzer merkezleri görmüş olan insanların burayı görüp adeta büyülenmesi bizlere büyük bir kıvanç ve mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.
Dünyaca ünlü astronotlar GUHEM ziyaretinin ardından, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bilim Toplum” etkinliğinde öğrencilerle buluştu. Astronotların yaklaşık 2 saat boyunca uzay deneyimlerini paylaştıkları programı takip eden uzay meraklıları salonu tamamen doldurdu. Etkinliği salonda yaklaşık bin 700 kişi, online platformlarda ise 60 binden fazla izleyici takip etti.

PaylaşTweetPaylaş

Yeni Haberler

Nilüfer’de afet çalıştayı
Nilüfer

Nilüfer’de afet çalıştayı

15 Ekim 2026
Bursa’da derede heyelan anı kameraya yansıdı
Bursa

Bursa’da derede heyelan anı kameraya yansıdı

15 Ekim 2026
MEM Sahne’de yeni sezon teremin konseriyle açıldı
Nilüfer

MEM Sahne’de yeni sezon teremin konseriyle açıldı

15 Ekim 2026
Erkan Aydın’dan Küplüpınar’a pazar yeri müjdesi
Osmangazi

Erkan Aydın’dan Küplüpınar’a pazar yeri müjdesi

15 Ekim 2026
Kardeş okullar Nilüfer’in üretim modellerini inceledi
Bursa

Kardeş okullar Nilüfer’in üretim modellerini inceledi

15 Ekim 2026
Defne Suman Nilüferli okurlarıyla buluştu
Bursa

Defne Suman Nilüferli okurlarıyla buluştu

15 Ekim 2026
Yıldırım Belediyesi afetlere karşı teyakkuzda
Osmangazi

Osmangazi’de tarihi dokuya uygun ulaşım çözümleri geliştiriliyor

15 Ekim 2026
Yıldırım Belediyesi afetlere karşı teyakkuzda
Yıldırım

Yıldırım Belediyesi afetlere karşı teyakkuzda

15 Ekim 2026
Adres:
Panayır Mahallesi İstanbul Caddesi No: 365
16250 Osmangazi / BURSA

Tel: (0224) 211 70 90
Fax: (0224) 211 18 09

Bilgi

  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Şartnamesi
  • Künye
  • Hukuk Ofisi

Bağlantılar

  • Line TV Canlı Yayın
  • Programlar
  • Piyasa
  • Gündem Haberleri

Kategoriler

  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Gündem
  • Bursa
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

CANLI İZLE RADYO DİNLE