Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) başkanlık seçimi için karar günü geldi. Mevcut Başkan İbrahim Burkay ile Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve BTSO Başkan Adayı Özer Matlı’nın yarıştığı seçimde, 159 meclis üyesi yeni dönemin yönetim kurulunu belirlemek üzere sandık başına gidiyor.
Oy kullanma işlemi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özer Matlı, BTSO’ya bugün farklı bir duyguyla geldiğini söyledi.
“O gün bugünmüş”
Daha önce BTSO’ya mevcut Başkan İbrahim Burkay’a “hayırlı olsun” demek için geldiğini hatırlatan Matlı, o dönem başkan adayı olarak yeniden Oda’ya geleceğini düşünmediğini ifade etti.
Matlı, şöyle konuştu:
“Bugün Ticaret ve Sanayi Odası’na ilk defa farklı bir duyguyla, farklı bir şekilde geldim. Daha öncesinde buraya İbrahim Burkay’a hayırlı olsuna gelmiştim. Sonra birkaç kez daha geldim ama o günden bugüne başkan adayı olarak geleceğimi hiç düşünmemiştim. 60 bin üyenin sorumluluğunu almaya talip olacağımı düşünmemiştim. O gün bugünmüş.”
“Bursa’mıza hayırlı olsun”
Seçimin BTSO Meclisi ile birlikte yeni ve kapsayıcı bir dönemin başlangıcı olması temennisinde bulunan Matlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşallah bugün BTSO meclis üyeleriyle beraber yeni, kapsayıcı bir dönem olması dileğiyle oyumuzu kullanacağız. Bursa’mıza hayırlı olsun.”
Başkan bugün belli olacak
BTSO’da seçim sürecinin ilk aşaması 1 Ekim’de 70 meslek komitesinde gerçekleştirilmiş, bu seçimlerin ardından 388 meslek komitesi üyesi ile 159 meclis üyesi belirlenmişti. İlk aşamada Özer Matlı’nın yeşil listeleri 34 komitede, İbrahim Burkay’ın mavi listeleri ise 40 komitede üstünlük sağlamıştı.
Bugünkü ikinci aşamada ise BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer organların seçimi gerçekleştirilecek. Başkanlık yarışında son sözü 159 kişilik BTSO Meclisi söyleyecek.








