“Seksenler” dizisinde hayat verdiği Ergun Plak karakteriyle hafızalarda yer edinen oyuncu Serhat Mustafa Kılıç’ın ani ölümü sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu.
51 yaşındaki oyuncu, İstanbul Kağıthane’deki evinde hayatını kaybetmiş halde bulundu. Kılıç’tan perşembe gününden bu yana haber alamayan kız arkadaşı Özlem E., oyuncunun evine giderek kapıyı kendisindeki anahtarla açtı. Kılıç’ı salondaki tekli koltukta hareketsiz bulan Özlem E., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde oyuncunun yaşamını yitirdiği belirlendi. Kılıç’ın lenf kanseri olduğu bilgisi paylaşılırken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
.jpg?width=880&format=webp)
Meslektaşları acılarını paylaştı
Kılıç’ın ölüm haberinin ardından sanat dünyasından çok sayıda isim sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.
Bir etkinlik sırasında Kılıç hakkında konuşan Kubilay Aka, meslektaşını çok sevdiğini belirterek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Aka, Kılıç’ın çok yetenekli ve iyi kalpli biri olduğunu ifade ederek ölüm haberinin kendilerinde büyük bir şok yarattığını söyledi.
Oyuncu Şükran Ovalı da Kılıç için yaptığı paylaşımda duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Sedef Avcı ise birlikte sahne aldıkları bir fotoğrafı paylaşarak “Çok erken olmadı mı be Serhat?” sözleriyle meslektaşına veda etti.
Bennu Yıldırımlar, Kılıç’ın fotoğrafını paylaşarak yalnızca “Ahh…” notunu düşerken, şarkıcı Derya Bedavacı ise oyuncuyu “müthiş bir yetenek” ve “rengarenk bir insan” sözleriyle andı.

“Seni gülen gözlerinle hatırlayacağım”
Kılıç’ın uzun yıllar birlikte çalıştığı “Seksenler” dizisinin oyuncu kadrosundan da peş peşe veda mesajları geldi.
Begüm Öner, eski rol arkadaşına ilişkin paylaşımında birlikte geçirdikleri yıllara ve anılara değinerek Kılıç’ı gülen gözleriyle hatırlayacağını söyledi.

Ayça Bingöl ise kısa mesajında duyduğu üzüntüyü “Ah be Serhat. Çok çok üzgünüm.” sözleriyle ifade etti.
Kılıç ile “Seksenler” dizisinde karşılıklı sahneleriyle izleyicileri güldüren Ceyhun Fersoy da rol arkadaşına “Ergun Plak abi” diyerek veda etti. Tolunay Donat ise Kılıç’ın güçlü sesini ve neşesini unutmayacağını belirtti.

“Teşkilat” dizisine başlamadan ayrılmıştı
Serhat Kılıç’ın ölümünden kısa süre önce “Teşkilat” dizisinin 7. sezonu için yapım şirketiyle anlaşmaya vardığı öğrenilmişti. Ancak oyuncu, 3 Eylül’de yapılması planlanan çekimlere sağlık sorunları nedeniyle katılmadı.
Boyun fıtığı teşhisi konulan Kılıç, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek projeye başlamadan ayrılmıştı.
Oyuncunun kesin ölüm nedeni ise Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. Olayla ilgili polis ekiplerinin başlattığı soruşturma sürüyor.








