Ahbap Soruşturmasında İfade Süreci Genişliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve derneğin kurucusu şarkıcı Haluk Levent’in de aralarında bulunduğu 28 şüphelinin tutuklandığı Ahbap soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor.
Soruşturma çerçevesinde oyuncular Berna Laçin, Eda Ece, Farah Zeynep Abdullah, İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin’in ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığı öğrenildi.
Daha Önce Çok Sayıda Ünlü İsim İfade Vermişti
Soruşturma kapsamında daha önce Uğur Dündar, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Elçin Sangu, Hayko Cepkin, Öykü Serter, Ece Üner, Gökhan Özoğuz, Fatih Portakal, Hazal Kaya, Ruşen Çakır, Özlem Gürses, Fatih Altaylı ve Feyza Altun İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade vermişti.
Ahbap Soruşturmasının Kapsamı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.
Yürütülen soruşturma kapsamında Ahbap Derneği çalışanlarına ilişkin hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri incelemeleri ile teknik ve fiziki takip çalışmaları değerlendirildi.
İncelemelerde, şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz yüksek tutarlı para hareketlerinin bulunduğu, aralarında yüksek miktarda para transferleri gerçekleştirildiği, şans oyunları hesaplarına yüksek meblağlarda para aktararak bahis oynadıkları ve bu yolla yüksek miktarda para kaybettikleri iddia edildi. Ayrıca kısa süre içerisinde kendi aralarında zincirleme şekilde çok sayıda tapu devir işlemi gerçekleştirdikleri de tespit edildi.
Soruşturmada Tutuklamalar ve Operasyonlar Devam Ediyor
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 54 şüpheliden, Ahbap Derneği kurucusu şarkıcı Haluk Levent ile Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu 28 kişi tutuklandı. Ayrıca derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu.
Soruşturmanın dördüncü dalga operasyonunda ise 13 şüpheli daha gözaltına alındı.








