Türkiye ve Avrupa’nın en büyük savunma kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA 2026 Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. CHP lideri Özgür Özel, beraberindeki heyetle birlikte fuara katılarak Türkiye’nin savunma sanayiinde ulaştığı son noktayı yerinde gördü.
Yerli Helikopter GÖKBEY’e Yakın Markaj
Fuar ziyareti kapsamında TUSAŞ standına giden Özgür Özel, Türkiye’nin yerli genel maksat helikopteri GÖKBEY’i inceledi. Helikopterin kokpitine geçerek yetkililerden teknik bilgi alan Özel, yerli üretim hava araçlarının önemine dikkat çekti.

Kıtalararası Balistik Füze Yıldırımhan Önünde Poz Verdi
SAHA EXPO 2026’nın en dikkat çeken ürünlerinden biri olan ve ilk kez kamuoyuna tanıtılan 6 bin kilometre menzilli kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”, Özgür Özel’in de odak noktası oldu. Türkiye’nin teknolojik seviyesini temsil eden dev füzenin önünde gazetecilere poz veren Özel, sergilenen ürünlerden büyük etkileyici duyduğunu belirtti.
“KAAN’ın Başarısını Kimse Küçük Görmesin”
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, yerli muharip uçak KAAN hakkında önemli mesajlar verdi. KAAN’ın bir an önce havada operasyonel hale gelmesini arzu ettiklerini belirten Özel, “KAAN’ın başarısını kimse küçük görmesin. Bu Gazi Mustafa Kemal’in koyduğu hedeftir. Bu projeye kim bir tuğla koyduysa Allah razı olsun” diyerek savunma sanayiinin siyaset üstü bir mesele olduğunu ifade etti.
“Etkilenmediğim Ürün Yok, Hepsi Harika”
Fuar genelindeki izlenimlerini paylaşan Özgür Özel, gördüğü tablodan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Genel olarak memnunuz. Etkilenmediğim yok burada, hepsi harika” diyen Özel, savunma sanayiinin caydırıcılık ve bağımsızlık adına kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 9 Mayıs’ta sona erecek olan fuar, hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.








