Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Bursa İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından “Arı Sağlığı ve Arı Ürünleri” paneli gerçekleştirildi. 27 Mart 2026 Cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, arıcılık sektörüne ilgi duyan vatandaşları ve üreticileri bir araya getirdi.

Saat 10.30 ile 16.00 arasında gerçekleştirilen panelde, alanında uzman ve sahalarında otorite akademisyenler katılımcılarla buluştu. Program kapsamında “Arı ürünleri”, “Arıcının sağlığı” ve “Arı sağlığı” başlıklarında üç ayrı konuşma yapıldı.

Katılımcılara arıcılıkla ilgili önemli bilgiler aktaran uzmanlar, hem üretim süreçleri hem de arıların korunmasının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelde ayrıca arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliği ve üreticilerin sağlığının da en az arılar kadar önemli olduğu vurgulandı.
Türkiye’nin, dünya genelinde en fazla arı kolonisine sahip ilk üç ülke arasında yer aldığı ve bal üretiminde ikinci sırada bulunduğu hatırlatılarak, arıcılığın hak ettiği değeri görmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Yoğun ilgi gören panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.








