Line Haber
CANLI İZLE PİYASA Radioline.fm
Bursa 30°C İstanbul 18°C Ankara 21°C İzmir 30°C 03/06/2026 13:19
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
Line Haber
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle

MSB: “Tarafları saldırılara son vermeye davet ediyoruz”

— Gündem, Türkiye
A A
MSB: “Tarafları saldırılara son vermeye davet ediyoruz”
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPaylaş

MSB haftalık basın bilgilendirme toplantısı Bakanlıkta gerçekleştirildi. Toplantıda MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından, İran’dan ateşlenen ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türkiye’ye yönelik balistik mühimmat, terörle mücadele, hudut güvenliği, İsrail ve ABD tarafından İran’a yapılan saldırılarla başlayan İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla şiddetlenen çatışmalara ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Tuğamiral Aktürk, İran’dan ateşlenen ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türkiye’ye yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO haba ve füze savunma unsurlarınca zamanında angaje edilerek etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

“Kimden gelirse gelsin hasmane tutumlara cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz”

Mühimmatın imha edilmesi sonrasında Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen parçanın önleme faaliyeti kapsamında kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğunun belirlendiğini aktaran Aktürk, “Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Türkiye, vatandaşlarının ve hava sahasının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını ve kapasitesini en üst düzeyde muhafaza etmekte; bölgesel barış ve istikrarın korunmasını önceleyen sorumlu yaklaşımını sürdürmektedir. Ancak kimden gelirse gelsin hasmane tutumlara cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu bir kez daha vurguluyor; gelişmeleri NATO ve diğer müttefiklerimizle yakın koordinasyon içinde takip ediyoruz” diye konuştu.

Türk Silahlı kuvvetlerinin, Türkiye’nin huzur, güvenlik ve istikrarı için gerçekleştirdiği faaliyetlere de değinen Aktürk, “Geride bıraktığımız hafta içerisinde; 3 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmaları etkin şekilde icra edilmiştir. Terör örgütü tarafından kullanılan tünel sistemlerinin imhasına yönelik çalışmaların başarıyla devam ettiği Suriye Harekât Alanlarında ise Menbic bölgesinde imha edilen 2 kilometrelik tünelle birlikte imha edilen tünel uzunluğu 761 kilometreye ulaşmıştır” açıklamasında bulundu.

“Türkiye-İran hudut hattında herhangi bir yığılma veya olağan dışı hareketlilik bulunmamaktadır”

Kademeli güvenlik sistemi ve teknoloji destekli tedbirlerle yasa dışı geçiş ve kaçakçılıkla mücadelenin aralıksız devam ettiğine değinen Tuğamiral Aktürk, “Hafta boyunca; 126 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı bin 200 olmuş, hafta içerisinde engellenen bin 495 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 11 bin 760’a ulaşmıştır. Yine, bu hafta içerisinde; Van ve Hakkâri hudut hatlarında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde toplam 116 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Diğer yandan, İran ile İsrail-ABD arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-İran hudut hattında herhangi bir yığılma veya olağan dışı hareketlilik bulunmamaktadır. İran sınırımız dâhil olmak üzere tüm hudutlarımızda yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmakta olup doğabilecek risklere karşı devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli olarak gerekli önlemler alınmaktadır” dedi.
İsrail ve ABD tarafından İran’a yapılan saldırılarla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla şiddetlenen çatışmaları yakından takip ettiklerinin altını çizen Aktürk, “Masum sivillerin hayatına ve bölgemizin huzur ve istikrarına kasteden çatışmaların derhâl sonlandırılmasını temenni ediyoruz.Bölgemizdeki meselelerin barışçıl yöntemlerle çözülmesi için gerekli katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ve sorunların ancak diyalog yoluyla çözülebileceğini bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Aktürk, yerli ve millî savunma sanayi ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkan ve kabiliyetlerinin artırılması çalışmaları çerçevesinde hafta içerisinde Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi tarafından çeşitli adet ve çapta silah ve mühimmat teslimatının gerçekleştiğini aktardı.

Aktürk’ün açıklamalarının ardından MSB tarafından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yönelik açıklamalar yapıldı.

“Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye ve sorunları diyalog yoluyla çözmeye davet ediyoruz”

İran’daki son duruma ilişkin MSB tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye olarak önceliğimiz bölgemizdeki saldırıların durdurulması, kalıcı ateşkesin tesis edilmesi ve tüm ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesidir. Bu kapsamda; tarafları saldırılara bir an önce son vermeye ve sorunları diyalog ile diplomasi yoluyla çözmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve devam eden gelişmelere bağlı olarak İran’dan Türkiye sınırlarına doğru kitlesel göç hareketlerinin olduğuna ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımlarının ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, “Hudut güvenliğimiz; sınırlarımızı korumak, yasa dışı geçişleri engellemek ve terörist faaliyetleri önlemek amacıyla “Hudut namustur” anlayışıyla 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde; Cumhuriyet tarihinin en yoğun teknolojisi, en etkili ve kademeli tedbirleri ile sağlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel gelişmelere karşı her türlü senaryoya karşı gerekli önlemleri devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli olarak almaktadır. İran’dan Türkiye’ye yönelik kitlesen göç hareketlerinin olduğuna ilişkin manipülatif içeriklerle kamuoyunda algı oluşturmayı amaçlayan paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’nin komşu ülkelerin bölünmesinden değil toprak bütünlüklerinin korunmasından yana olduğunun altı çizilerek, “Bu çerçevede, terör örgütü PJAK gibi etnik bölücülüğü körükleyen yapıların faaliyetleri sadece İran’ın güvenliğini değil, aynı zamanda bölgenin genel huzur ve istikrarını da olumsuz etkilemektedir. Terör örgütü PJAK’ın İran’da yürütttüğü faaliyetleri ve bölgedeki gelişmeleri devletimizin ilgili kurumları ile koordineli olarak yakından takip etmekteyiz” denildi.

Ayrıca açıklamada, Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de KKTC’nin yanında ve destekçisi olduğu vurgulanarak, Türkiye olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı garantörlüğün verdiği yetkileri kullanmaktan çekinilmeyeceğine de dikkat çekildi.

PaylaşTweetPaylaş

Yeni Haberler

Özel: Kemal Bey, İmamoğlu’na Cezaevinde Genel Başkanlık Teklif Etti
Gündem

Özel: Kemal Bey, İmamoğlu’na Cezaevinde Genel Başkanlık Teklif Etti

3 Haziran 2026
AK Parti’de İl Başkanları Görevden Alındı
Gündem

AK Parti’de İl Başkanları Görevden Alındı

3 Haziran 2026
Ek İfade Veren Özkan Yalım’dan Özgür Özel’i Zora Sokacak İddia
Gündem

Ek İfade Veren Özkan Yalım’dan Özgür Özel’i Zora Sokacak İddia

3 Haziran 2026
Körfez’de Yine Patlama Sesleri! Havalimanı Vuruldu: Can Kaybı ve Yaralılar Var
Dünya

Körfez’de Yine Patlama Sesleri! Havalimanı Vuruldu: Can Kaybı ve Yaralılar Var

3 Haziran 2026
FETÖ’nün mahrem yapılanması soruşturmasında 7 gözaltı
Gündem

17 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 503 gözaltı

3 Haziran 2026
LGS başvurularında tarih belli oldu
Eğitim

LGS kapsamındaki merkezi sınav giriş bilgileri, erişime açıldı

3 Haziran 2026
Özgür Özel’den “yeni parti” iddialarına cevap
Gündem

Özgür Özel’den “yeni parti” iddialarına cevap

3 Haziran 2026
Gazeteci ve haber spikeri Reha Muhtar hayatını kaybetti
Gündem

Gazeteci ve haber spikeri Reha Muhtar hayatını kaybetti

3 Haziran 2026
Adres:
Panayır Mahallesi İstanbul Caddesi No: 365
16250 Osmangazi / BURSA

Tel: (0224) 211 70 90
Fax: (0224) 211 18 09

Bilgi

  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Şartnamesi
  • Künye
  • Hukuk Ofisi

Bağlantılar

  • Line TV Canlı Yayın
  • Programlar
  • Piyasa
  • Gündem Haberleri

Kategoriler

  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Gündem
  • Bursa
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

CANLI İZLE RADYO DİNLE