İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca “uyuşturucu madde temin etme”, “kullanımını kolaylaştırma ve kullanma” suçlarından yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran “şüpheli” sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliyeye ifadeye çağrıldı. Saran’ın evinde arama yapıldığı da belirtildi.
GECE SAATLERİNDE TÜRKİYE’YE DÖNDÜ
Fenerbahçe basketbol takımıyla birlikte İtalya’nın Milano kentinden olan Sadettin Saran’ın uçağı gece saatlerinde Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Saran, kendisini bekleyen Fenerbahçeli taraftarları selamladıktan sonra açıklama yapmadan havalimanından ayrıldı.
YAKLAŞIK 2 SAAT İFADE VERDİ
Sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na giden Sadettin Saran yaklaşık 2 saat ifade verdi. Adli Tıp’a sevk edilen Saran’dan saç ve kan örneği alınacak.
KASIM GARİPOĞLU’NUN ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA
Soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun kuzeni Kasım Garipoğlu’nun şoförü İsmail Ahmet Akçay da gözaltına alınmıştı.
Ayrıca Garipoğlu’nun yakalanmasına yönelik Sarıyer’de bir adrese düzenlenen operasyonda, 1 ruhsatlı tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 8 uyuşturucu hap, 4 parça kristal şeklinde uyuşturucu, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 51 kartuş kutu, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 5 likit, uyuşturucu kullanmaya yarayan çok sayıda aparat, uyuşturucu madde öğütücüsü, üstünde ve altında 100’er dolar bulunan 9 deste boş kağıt ile orta kısımları kesik 19 sahte dolar ele geçirilmişti.
Kasım Garipoğlu adreste bulunamamıştı.
YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN KASIM GARİPOĞLU’NUN MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Soruşturma kapsamında Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş hakkında da yakalama kararı çıkarılırken, Garipoğlu’nun mal varlığına el konulduğu öğrenilmişti.
ARALARINDA BİR OYUNCUNUN DA BULUNDUĞU 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan Eser K., İsmail Ahmet A. “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” suçundan oyuncu Saadet Ezgi E. de gözaltına alınmıştı.
Saadet Ezgi E., emniyetteki işlemlerinin ardından saç ve kan örneklerinin alınması için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilmişti.
Burada işlemleri tamamlanan Saadet Ezgi E., savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.
Aynı operasyon sırasında, “fuhuşa teşvik ve aracılık etme” suçundan Yiğit M., Mehmet Ali G., Gizem T. ve Mehmet G. isimli 4 şüpheli kişi de gözaltına alınmıştı.
Operasyon sırasında gerçek ve kuru sıkı silahların yanı sıra, uyuşturucu için kullanılan bazı eşyalara da el konulmuştu.








