Bursa
Gemlik’te Çocuklar Robotik Kodlama Öğreniyor
Gemlik Belediyesi Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, geleceğin teknolojilerine adım atmak isteyen çocuklar için robotik kodlama eğitimlerine başladı. Belediye tarafından ücretsiz olarak sunulan eğitim programı, çocukların erken yaşta teknolojiyle tanışmalarını ve üretim odaklı beceriler kazanmalarını amaçlıyor.
Atölyede dersler uygulamalı olarak yürütülüyor. Çocuklar, sensörler, motorlar, devre elemanları ve kodlama platformlarıyla birebir çalışarak kendi projelerini oluşturuyor. Böylece yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmayıp, gerçek hayatta karşılığı olan ürünler geliştirme fırsatı buluyorlar. Eğitimlerde takım çalışması, yaratıcılık ve problem çözme gibi beceriler de ön plana çıkarılıyor.

Program kapsamında çocuklar üç temel alanda gelişim sağlıyor: Tasarım alanında rün geliştirme, 3 boyutlu düşünme ve işlevsel projeler oluşturma becerileri destekleniyor. Kodlama çalışmalarında çocuklar belirli algoritmalar oluşturarak robotların nasıl hareket edeceğini ve tepki vereceğini programlıyor. Elektronik alanında ise evre kurma, bağlantı elemanlarının çalışma mantığı ve temel elektronik bilgisi uygulamalarla öğretiliyor.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, eğitimlerin çocukların geleceğine önemli katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Gemlikli çocuklar, robotik kodlama çalışmaları ile üç farklı alanda gelişim sağlıyor. Çocuklar; tasarım, kodlama ve elektronik bilgilerini zenginleştiriyor. Teknolojiye hakim bireyler yetiştirmek amacıyla bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz.


Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş