Line Haber
CANLI İZLE PİYASA Radioline.fm
Bursa 16°C İstanbul 18°C Ankara 21°C İzmir 16°C 04/06/2026 03:14
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
Line Haber
No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle

Dünya İsrail’i Kınadı

— Dünya, Siyaset
A A
Dünya İsrail’i Kınadı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPaylaş

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Nasır Hastanesine düzenlenen ikinci saldırı Mısır televizyonunun canlı yayınına yansımıştı. Kayıtlarda, İsrail ordusunun ilk saldırıda ölen ve yaralananları tahliyeye çalışan sivil arama kurtarma ekibi ile görüntü almaya çalışan gazetecileri hedef aldığı görülmüştü.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nasır Hastanesine düzenlenen saldırılarda 5’i gazeteci, 5’i sağlık çalışanı 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Gazze’de bugüne kadar 246 gazeteciyi öldüren İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamasında “gazetecileri doğrudan hedef almadıklarını” savunarak olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

İsrail: “Trajiik bir kaza”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Nasır Hastanesine düzenledikleri saldırının “trajiik bir kaza” olduğunu ileri sürdü. Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, “trajik kaza” olduğu iddia edilen Nasır Hastanesi saldırısından ötürü Netanyahu’nun üzgün olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun konuyla ilgili kapsamlı soruşturma yürüttüğü savunuldu. Netanyahu’nun söz konusu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de gazeteciler ve ilk yardım görevlilerini hedef aldığı saldırısına ilişkin “Bundan memnun değilim. Aynı zamanda bunları görmek de istemiyorum. Bu kabusa bir son vermeliyiz” ifadelerini kullanmasının ardından geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Ala: İnsanlık için bir tehdit niteliğindedir

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze’deki Nasır Hastanesini hedef alan ve sivillerin yanı sıra gazetecilerin de hayatını kaybetmesine yol açan saldırısının uluslararası hukuka ve temel insan haklarına karşı açık bir saldırı olduğunu belirtti. Bu vahşi eylemin dünya çapında demokrasi ve ifade özgürlüğü savunucuları tarafından şiddetle kınanması ve lanetlenmesi gerektiğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

Hastanelerin, sağlık personelinin ve gazetecilerin korunması, hiçbir koşulda tartışma konusu olamaz. Bu tür saldırılar, tüm insanlık için bir tehdit niteliğindedir. Bu vahşet, Netanyahu hükümetinin katliam siyasetini bir kez daha gözler önüne sererken, uluslararası toplumun sorumluluğunu unutmaması gerekmektedir. Uluslararası örgütler, İsrail’i uluslararası hukuka uymaya, savaş suçlarıyla ilgili hesap verebilirliğini sağlamak adına derhal harekete geçmeye ve suçluların yargılanması için gerekli adımları atmaya çağırmalıdır.

BM şiddetle kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Nasır Hastanesi’ni hedef alan saldırılarında sivillerin yanı sıra gazetecilerin hayatını kaybetmesini şiddetle kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında “Genel Sekreter, İsrail’in bugün Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ni hedef alan saldırılarında Filistinlilerin öldürülmesini şiddetle kınıyor. Ölenler arasında sivillerin yanı sıra sağlık personeli ve gazeteciler de bulunuyor.” dedi.

Bu son korkunç ölümlerin, sağlık personeli ve gazetecilerin çatışmanın ortasında hayati önem taşıyan görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları aşırı riskleri gözler önüne serdiğini belirten Dujarric, “Genel Sekreter, sağlık personeli ve gazeteciler de dahil olmak üzere sivillere her zaman saygı gösterilmesi ve korunmaları gerektiğini hatırlatıyor” diye konuştu.

Dujarric, Genel Sekreter’in bu öldürmelerin derhal ve tarafsız bir şekilde soruşturulması çağrısında bulunduğunu tekrarlayarak, “Genel Sekreter, ayrıca derhal ve kalıcı bir ateşkes, Gazze genelinde sınırsız insani yardım erişimi ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısını yineliyor” ifadelerini kullandı.

Trump: Bundan memnun değilim

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze’de gazeteciler ve ilk yardım görevlilerini hedef aldığı saldırısından spesifik olarak haberi olmadığını belirterek, “Bundan memnun değilim. Aynı zamanda bunları görmek de istemiyorum. Bu kabusa bir son vermeliyiz” dedi.

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis’te düzenlediği ve başkanlık kararnamelerine imza attığı törende gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Trump, “İsrail Gazze’deki bir hastaneyi bombaladı, 5 gazeteci dahil 20 kişi öldü. Ne dersiniz?” şeklindeki soruya, “Bu ne zaman oldu? Bilmiyordum” diye karşılık verdi.

Daha sonra açıklamasına devam eden Trump, “Bundan memnun değilim. Aynı zamanda bunları görmek de istemiyorum. Bu kabusa bir son vermeliyiz” ifadesini kullandı.

İsrail’e yönelik herhangi bir değerlendirme yapmayan ABD Başkanı, Hamas’ın elindeki esirleri kendisinin kurtardığını ve Gazze’deki durumun “çok kötü” olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’dan Nasır Hastanesi saldırısının ardından uluslararası harekete geçilmesi çağrısı

Suudi ArabistanDışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Han Yunus’taki Nasır Hastanesine düzenlediği ve basın mensupları, yardım ekipleri ve sağlıkçıların hedef alınması kınandı. Uluslararası kurumlara acilen hareket geçmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, Suudi Arabistan’ın İsrail’in uluslararası hukuk ve örflere yönelik sürekli devam ettirdiği ihlallerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İsrail tarafından işlenen suçlara uluslararası toplum tarafından “bir sınır konulması” istenen açıklamada, medya, insani yardım ve sağlık alanında çalışan ekiplerin korunmasının zorunlu olduğunun altı çizildi.

Macron: Kabul edilemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 5 gazetecinin ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan saldırılarının “kabul edilemez” olduğunu bildirdi.

Macron ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştüklerini ve Gazze’deki durumu ele aldıklarını duyurdu.

“Bir nüfusu açlığa mahkum etmek derhal durdurulması gereken bir suçtur” ifadesini kullanan Macron, gazetecilerin ve sivillerin öldürüldüğü İsrail saldırılarına da tepki gösterdi.

Macron, “Bu sabah, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye düzenlediği yeni saldırılar çok sayıda sivilin ve gazetecinin ölümüne neden oldu. Bu kabul edilemez, siviller ve gazeteciler her koşulda korunmalıdır. Medya, çatışmanın gerçekliğini yansıtmak için görevlerini özgürce ve bağımsız bir şekilde yerine getirebilmelidir. İnsani yardımlar (Gazze’ye) girebilmelidir. İsrail’i uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalıcı ateşkes çağrısını yineleyen Macron, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözüme ilişkin 22 Eylül’de ABD’nin New York kentinde yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) konferansı için Katar ile yakın şekilde çalıştıklarını kaydetti.

İsviçre’den kınama

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaşım yaptı.

Paylaşımda, “İsrail’in Han Yunus’taki Nasır Hastanesine düzenlediği ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

Uluslararası insancıl hukuk uyarınca, siviller ve sivil altyapının her zaman korunması çağrısı da yapıldı.

Ürdün: Cenevre Sözleşmesi’nin açıkça ihlal edildii

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nasır Hastanesi’ne yapılan ve aralarında gazetecilerin de olduğu 20 kişinin öldüğü saldırının en şiddetli şekilde kınandığı ifade edildi. Saldırıyla, uluslararası hukukun ve Savaş zamanında sivillerin sorunmasına ilişkin 1949 Cenevre Sözleşmesi’nin açıkça ihlal edildiği kaydedildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü ve sivilleri, hastaneleri, gazetecileri ve sağlık personelini sistematik olarak hedef aldığı aktarıldı. İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırganlığının ve işgal altındaki Batı Şeria’da devam eden ihlallerinin bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen bir şiddet sarmalına neden olduğu uyarısı yapıldı. Uluslararası topluma ahlaki sorumluluğunu yerine getirme ve İsrail’i Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmaya, yeterli ve sürdürülebilir insani yardım girişine izin vermeye zorlama çağrısı yapıldı.

PaylaşTweetPaylaş

Yeni Haberler

Adalet Bakanı Gürlek Açıkladı: Türkiye Genelinde 140 Yeni Mahkeme Kuruluyor
Gündem

Adalet Bakanı Gürlek Açıkladı: Türkiye Genelinde 140 Yeni Mahkeme Kuruluyor

3 Haziran 2026
CHP’de Kritik Toplantı: Yüksek Disiplin Kurulu Yarın Toplanıyor
Gündem

CHP’de Kritik Toplantı: Yüksek Disiplin Kurulu Yarın Toplanıyor

3 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Tepki: “Gündemlerinde Koltuk Kavgası Var”
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Tepki: “Gündemlerinde Koltuk Kavgası Var”

3 Haziran 2026
Gülistan Doku Soruşturmasının Kilit İsmi Umut Altaş, Türkiye’ye İade Edilecek
Gündem

Erdoğan’dan CHP’ye Tepki: Muhalefetin Gündemi Koltuk, Yaşananlar İç Meseleleri

3 Haziran 2026
İşte En Düşük Emekli Aylığı İçin Dillendirilen Rakam
Dünya

Trump: İran Nükleer Silaha Sahip Olmayacağını Kabul Etti

3 Haziran 2026
İşte En Düşük Emekli Aylığı İçin Dillendirilen Rakam
Gündem

CHP’li Bülent Tezcan Hakkında “Aile Boyu Kıyak” İddiası

3 Haziran 2026
Özel: Kemal Bey, İmamoğlu’na Cezaevinde Genel Başkanlık Teklif Etti
Gündem

Özel: Kemal Bey, İmamoğlu’na Cezaevinde Genel Başkanlık Teklif Etti

3 Haziran 2026
AK Parti’de İl Başkanları Görevden Alındı
Gündem

AK Parti’de İl Başkanları Görevden Alındı

3 Haziran 2026
Adres:
Panayır Mahallesi İstanbul Caddesi No: 365
16250 Osmangazi / BURSA

Tel: (0224) 211 70 90
Fax: (0224) 211 18 09

Bilgi

  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Şartnamesi
  • Künye
  • Hukuk Ofisi

Bağlantılar

  • Line TV Canlı Yayın
  • Programlar
  • Piyasa
  • Gündem Haberleri

Kategoriler

  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Gündem
  • Bursa
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Bursa
    • Büyükorhan
    • İnegöl
    • İznik
    • Gürsu
    • Gemlik
    • Harmancık
    • Karacabey
    • Kestel
    • Keles
    • Mustafakemalpaşa
    • Mudanya
    • Nilüfer
    • Osmangazi
    • Orhangazi
    • Orhaneli
    • Yenişehir
    • Yıldırım
  • Gündem
  • Bursaspor
  • Spor
    • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • E – Spor
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Kripto
    • Piyasa
  • Çevre
  • Siyaset
  • Eğitim
  • Kültür Sanat
    • Kültür Sanat
    • Edebiyat
    • Mimari
    • Müzik
    • Sanat
    • Tarih
    • Sinema
    • Dizi
  • Magazin
  • Teknoloji
    • Teknoloji
  • Yaşam
    • Yaşam
    • Astroloji
    • Moda & Güzellik
    • Turizm & Seyahat
    • Sağlıklı Yaşam
    • Sağlık
  • Bilim

© 2025 Organikİnsan

CANLI İZLE RADYO DİNLE