Konuşmasına Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen 12 asker için başsağlığı dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Grup toplantımızı, 12 kahraman Mehmetçiğimizin acısıyla gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum” dedi.
DEM Parti ile temas: “Olumlu gelişmeler kapıda”
DEM Parti ile yapılan görüşmeye de değinen Erdoğan, “Terör duvarı yıkılacak, acıların önüne geçilecek. Kazanan tüm Türkiye olacak. Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir sürece giriyoruz” dedi. Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak halkın uzun süredir beklediği “tarihi bir müjdeyi” birlikte açıklayacaklarını söyledi.
“Orman yangınlarının tamamı kontrol altında”
Son dönemde artan orman yangınlarına da değinen Cumhurbaşkanı, “Çeşitli illerimizi etkileyen yangınların tamamı kontrol altına alındı. Şehit olan orman işçilerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.
CHP’ye eleştiriler: “Her seçimde halk gereğini yaptı”
CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “CHP ile bugüne kadar 18 kez sandıkta yarıştık. Her defasında milletimiz tercihini bizden yana kullandı. Anketlerle umut dağıttıkları seçimlerde tarih yazacaklardı, ama tarih oldular” ifadelerini kullandı.
CHP yönetiminin kendi içindeki krizleri “ibretle” izlediklerini kaydeden Erdoğan, “Paniğin, telaşın ve tükenmişliğin tüm izlerini taşıyorlar. Şehirleri adeta haraca bağlayanların tamamı CHP’li. Hakkında soruşturma açılan herkes yine CHP’li. Bu süreç siyasi değil, tamamen hukuki bir süreçtir” dedi.
Erken seçim tartışmalarına kapıyı kapattı
CHP’nin zaman zaman gündeme getirdiği erken seçim çağrılarına da yanıt veren Erdoğan, “Anayasa değişmediğine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2028’de, yerel seçimler ise 2029’da yapılacak. Bu konuda tutumumuz nettir” ifadelerini kullandı.
“Her ekonomik kriz, bir saldırı aracıdır”
Son olarak ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzun yıllardır çeşitli alanlarda sistematik saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Gezi olayları, FETÖ kumpasları, pandemi süreci ve ardından gelen ekonomik baskılarla şekillenen yeni bir tablo var. Ekonomik krizler, her kaos girişiminin ayrılmaz bir parçası haline geldi” şeklinde konuştu.
Depremin ülkeye getirdiği mali yükü de hatırlatan Erdoğan, “6 Şubat depremlerinin ülkeye maliyeti 100 milyar doların üzerindedir. Bu tür krizlerin amaçlarını biliyor, gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.








