“Benim için çok duygusal bir gün. Bunu ilk duyduğum andan itibaren çok etkilendim ve bugünü iple çektim. İznik’te inanılmaz bir kalabalık var, herkes çok mutlu. Fazıl Say kadar kıymetli bir sanatçının bu kente sevdalanmış olması ve İznik için özel bir eser yaratması bizim için büyük bir değer.”
Line TV’ye yaptığı açıklamada İznik’in doğasının ve kültürel mirasının korunarak tanıtılması gerektiğini vurgulayan Kara, sadece tanıtım değil, bilinçli bir koruma anlayışının da gerekli olduğunu söyledi:
“İznik çok kıymetli. Duyulsun, görülsün, herkes gelsin istiyoruz ama aynı zamanda korunsun da istiyoruz. Taşı, toprağı, tarımı, ağacı… Burası bozulmasın. Sanat eserleri korunsun. Fazla yapılaşmadan, binalaşmadan, atalarımızdan kaldığı gibi kalsın. Umuyorum ki bu şekilde sanatla dolu günlerde tekrar tekrar bir araya geliriz.”

Organik bir yaşam sürdüğü İznik’teki köy hayatına da değinen Kara, bu tarz etkinliklerin bölgenin tanıtımına büyük katkı sunduğunu ifade etti:
“Bu konseri çok fazla insan duydu. Fazıl Say gibi dünya çapında bir sanatçının bu eseri burada ilk kez seslendirmesi çok kıymetli. Ama en önemlisi, gittiği her yerde de İznik Türküsü’nü seslendirecek olması. Bu sayede İznik’in adı dünya sahnesine taşınacak.”
Son yıllarda Vatikan’dan gelen papa ziyareti gündeminin de İznik’e ilgiyi artırdığını hatırlatan Kara, sözlerini şöyle tamamladı:
“İznik’in kıymetini bilecek insanlar gelsin, yerleşsin isterim. Doğayı koruyarak, buraya sahip çıkarak, buranın kültürü ve tarihinin yaşatılmasını istiyorum.”








