#

Gündem

41 kente ‘sarı’ uyarı! Sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan ‘sarı’ uyarıda, Marmara, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde olmak üzere Bursa dahil 41 ilde gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. Bursa’da yağmurun yeni hafta başına kadar devam etmesi beklenirken sıcaklıklarda ise ciddi bir değişiklik gözlenmiyor. Bursa’da hava durumuna ilişkin detaylar haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. MGM verilerine göre Bursa’da perşembe için günü öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var. Akşam 21.00’den sonra ise havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların yeni hafta başına kadar ara ara devam etmesi beklenirken hava sıcaklığında ciddi bir düşüş beklenmiyor.  Bursa’nın 5 günlük hava tahminine  göre sıcaklıklar şu şekilde olacak.

  • 9 Haziran Perşembe en düşük 16, en yüksek 30
  • 10 Haziran Cuma en düşük 19, en yüksek 32
  • 11 Haziran Cumartesi en düşük 19, en yüksek 29
  • 12 Haziran Pazar en düşük 18, en yüksek 24
  • 13 Haizran Pazartesi en düşük 18, en yüksek 26 derece olacak.

41 il için ‘sarı’ uyarı

Gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklenen, Adana, Amasya, Ankara, Artvin, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Ardahan, Karabük ve Osmaniye için ‘sarı’ kodlu uyarı yapıldı.