#

Ekonomi

3 bin liraya kadar olan TV’lerde 9 ay taksit yapılabilecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırının 9 aya çıkarıldığını duyurdu.

BDDK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişikliğin dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Açıklamada, değişiklikle mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde, taksitlendirme sürelerinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının görüşü alınarak BDDK tarafından belirlenmesinin düzenlendiği bildirildi.

Diğer TV’lerde 3 ay

Mevcut durumda genel taksit sınırı 12 ay, elektronik eşya alımları (televizyon, ses sistemleri gibi) taksit sınırı 3 ay, bilgisayar alımı taksit sınırı 6 ay, elektrikli eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli küçük ev aletleri gibi) taksit sınırı 12 ay.