#

Bursa

2021 Bursa Kalite Ödülü sonuçları açıklandı

Bursa Kalite Ödülü’nde 2021 yılı süreci tamamlandı. 26 Mayıs Perşembe akşamı düzenlenen törende sonuçlar açıklandı ve ödüller takdim edildi. Buna göre Hitachi Astemo Türkiye 2021 Bursa Kalite Büyük Ödülü, Bandırma Belediyesi 2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi 2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü’ünü almaya hak kazandı.

Kalite kültürü ve yaklaşımının ülkemizde yaygınlaştırılmasını, kalite çalışmalarının teşvik edilmesi sağlamak, iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurum ve kuruluşları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla 1998 yılından bu yana KalDer Bursa ve BUSİAD iş birliğinde EFQM Modeli’ne göre yürütülen Bursa Kalite Ödülü’nde 2021 yılı süreci tamamlandı.

2021 Bursa Kalite Ödül süreci Kasım 2021’de ödüle başvuran kurumların eğitimi ile başlamıştı. Sürecin başlamasıyla başvurular alınarak kuruluşların EFQM Modeli eğitimleri gerçekleşti. Eğitimler sonrasında kurumların hazırlamış olduğu başvuru dokümanları, ödül sürecinde model ve değerlendirme hakkında eğitim almış deneyimli değerlendiriciler tarafından masa başında değerlendirildi.

Nisan ayında kurumlara saha ziyareti yapıldı. Saha ziyareti sonrası değerlendiricilerin yaptığı son uzlaşım toplantı sonuçları Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulunda değerlendirilerek nihai kararı vermek üzere Bursa Kalite Ödül Jürisi onayına sunuldu ve ödül alacak kurumların belirlenmesi ile 2021 Bursa Kalite Ödül süreci tamamlandı. 26 Mayıs Perşembe akşamı  düzenlenen törende sonuçlar açıklandı ve ödüller takdim edildi.

Törende konuşan KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi “Önceliğimiz insanın temel ihtiyaçların karşılanarak yarın endişesi ve kaygısı olmadan hayatın sürdürülebilmesidir. İnsanımızın layık olduğu yaşam kalitesine sahip olması için hepimiz birlik olmalı, aynı hedef ve doğrultuda çaba harcamalıyız. Bu sene dört güzide kurumumuz ödül sürecinde yer aldılar, bu kurumlarda görev alan tüm çalışanları yürekten kutluyorum. EFQM modeliyle yürümeyi tercih ederek; kurumları, tüm paydaşları ve kendileri için çok büyük bir işe imza attılar, hepsini kutluyor, yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

Ödülleri; Hitachi Astemo Türkiye Genel Müdürü Murat Bayram, Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdülkadir Çınar, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz ve kurumların çalışanları sahneden coşklu bir törenle; KalDer Bursa Başkanı Emin Direkçi ve BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar’ın takdimi ile aldılar.

Gecenin sonunda Sanatçı Turgay Tanülkü’nün de katılımı ile KalDer ailesi toplu fotoğrafta bir araya gelerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.