#

Bilecik

2. İnönü Zaferi’nin 101’inci yılı törenle kutlandı

2. İnönü Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü dolayısıyla muharebelerin geçtiği Bilecik’in Bozüyük ilçesinde tören düzenlendi.

2. İnönü Savaşı’nın 101. yıl dönümünde anma yürüyüşü fırtınaya rağmen, Bilecik’teki Metristepe Zafer Anıtı’ndan, Kanlısırt’a kadar Mürettep Müfreze tarafından gerçekleştirildi. Metristepe Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, saygı atışı yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

TÖRENE PROTOKOL VE GAZİ, ŞEHİT AİLELERİ KATILDI

Törene Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal,  İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, gaziler ve şehit aileleri ile askeri erkan katıldı.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktalarından olan İkinci İnönü Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

“BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ İNÖNÜ’DEN DÜNYAYA HAYKIRILDI”

İstiklal Savaşı’nda en çetin mücadelelerin verilip, Milli Mücadele’nin zafer bayrağının dikildiği İkinci İnönü Zaferi’nin, Türk Milleti’nin yenilmezlik simgelerinden olduğunu kaydeden Kızılkaya, şöyle konuştu:

“Binlerce şehidi bağrında saklayan bu topraklar, bir milletin yeniden dirilişine sahne olmuştur. Kahraman milletimizin içinde zafer ümidinin yeniden yeşermesiyle şahlanışa geçen Türk Ordusunu düşmana bir daha göz açtırmayarak vatanımızı işgalden kurtarmıştır. Anadolu’da barış ve huzurun tekrar hakim olması için bedel ödeyen Türk milleti bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığı İnönü’den tüm dünyaya haykırmıştır.”

Şehitlik Defteri’nin imzalamasıyla sona eren törenlere, duaların ardından Vali Kızılkaya, Kaymakamı Öztürk ve Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Tören sonu Mürettep Müfreze’nin düzenlediği anma yürüyüşü fırtınaya rağmen, Metristepe Zafer Anıtı’ndan Kanlısırt’a kadar gerçekleştirildi.