#

Artvin

15 Temmuz anısına kaleye Türk bayrağı asıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, sular altında kalan Tekkale Köyü Kalesi’ne botlarla gidilerek Türk bayrağı asıldı.

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi elektrik üretmeye hazırlanıyor. Baraj nedeniyle 7 köy ve ilçe merkezi tamamen sular altında kaldı.

Sular altında kalan Tekkale köyünde bulunan kale ve şapeller yerli ve yabancıların uğrak noktası haline geldi. Tamamen sulara gömülmeden görmek isteyenler bot ve kano eşliğinde kaleye akın ediyor.

Yusufeli Dağcılık ve Yusufeli Off-road Kulübü üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sular altında kalan tarihi yerlerden birisi olan Tekkale köyü kilisesine Türk bayrağı astı. Kulüp üyeleri; Emin Bülbül, Mustafa Kılıçlıoğlu, Fatih Ardıç, Şükrü Atalay, bot eşliğinde gölü geçip kaleye ulaşarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdı.

Ardından, vatanı için canını veren şehitler ve ahirete irtihal eden gaziler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrası İstiklal Marşı ve akabinde Fatiha suresi okundu.